Nils Mathisen med eget band

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Presenterer sin siste plate på Kafé Kurth.

DEL

Når Nils Mathisen inntar scenen på Kafé Kurth fredag har han et stort nimanns band i ryggen.

Da skal han presentere sin Pop Coast.

I fjor kom Nils Mathisen med albumet «Pop Coast», der en av låtene, «Would You Belive» i løpet av vinteren satte seg fast på Norsktoppen.

Gjennom 11 uker lå sangen høyt oppe på listen og holdt 1.-plassen i to uker.

Lørdag røyk låten ut av Norsktoppen uten at det plager multimusiker Mathisen.

- Det er slik at du må drive å mase litt på folk for å holde en låt inne på listene nå. Men jeg er fornøyd med det som har skjedd. Nå har jeg mer enn nok å gjøre med andre ting, humrer Mathisen.

I dag står han på scenen sammen med Louis Jacoby i Asker. Fredag er det med fullt og eget band på Kafé Kurth og lørdag spiller han i Drammen med bandet Grill Bill, på kvinnedagen.

Han gleder seg spesielt til konserten her i Larvik fredag kveld.

- Da blir det mye fra platen Pop Coast, selvfølgelig. Det er jo de disse gutta kan nå, ler han.

Men litt annet kommer nok også ut av høyttalerne denne kvelden.

- Jo det blir en del West Coast musikk også. Vi begynner å få til noe spennende i den sjangeren. Men er stemningen riktig så slipper vi folk ut på dansegulvet etter hvert også, lover han.

Med en mengde dyktige musikere i ryggen bør dette lyde veldig godt.

- Det er et samspilt band. Vi har gjort en del jobber sammen og nå begynner bror Hans å bli en dreven sanger også, selv om han egentlig er jazzgitarist, ler Nils Mathisen.

Med hjelp på sang av jazzmannen Hans Mathisen og ikke minst av gitaristen Rune Syvertsen, har Nils tro på at dette skal bli veldig bra.

- Dette blir det dreis på, slår han fast.

Det store bandet består av flere gamle travere i kretsen rundt Nils Mathisen. Noen med sterk lokal tilknytning og noen som har bevegd seg langt utover Vestfold i sitt musikalske arbeid.

Perkusjonisten Helge Christensen kommer fra Sandefjord sammen med jazzgitaristen Hans Mathisen og blåserne Per Olaf Skar og Øystein Trollsås. Bassisten Espen Hauge kommer fra Tønsberg-distriktet og Rune Syvertsen er vel så lokal at han ikke trenger noen beskrivelse.

I tillegg stilles det med Rune Haglund på trompet, Kurt Lisø på trommer og Espen Gjelstad som ekstra støtte og hjelp med tangentene.

Full pakke kan det se ut til å bli i inngangen til helgen. Og i front står Nils Mathisen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags