Den frivillige innsatsen til skoleelever i Vestfold har enda en gang gitt et rekordhøyt bidrag til fattige barn i Peru.

I går ble sjekken på 650.000 kroner overrekt de ansvarlige for Operasjon Peru. Dette er 50.000 kroner mer enn det som ble innsamlet i fjor. Elever fra Thor Heyerdahl videregående skole og fra Re videregående skole har samlet inn årets beløp.

- Dette er virkelig stort. Folk har vært veldig ivrige etter å bidra. Så å si alle har levert betraktelig mer penger enn minimumet som er 300 kroner, sier Yvonne Bjørnsgård fra Re videregående skole i Tønsberg.

Hun presiserer at bidraget til Peru har økt med hele 100.000 kroner på tre år.

- Vi er utrolig fornøyde. Det føles godt å hjelpe, særlig når vi vet at pengene kommer fram, sier Bjørnsgård.

- Det er utrolig givende å være med på en slik aksjon, sier Karoline Kjelsen på Thor Heyerdahl videregående skole (THVS).

Hun står ved siden av Dag Petter Svendsen og smiler. Han er tidligere THVS-elev, og initiativtaker til Operasjon Peru, som støtter en skole og et barnehjem i det fattige Monsefú i Peru.

- Den innsatsen elevene gjør er helt uvurderlig. De innsamlede pengene utgjør mesteparten av budsjettet til skolen og barnehjemmet, sier Svendsen.

Han forsikrer at pengene går uavkortet til de trengende skolebarna i Peru.

- Ingenting forsvinner i administrasjonskostnader, sier Svendsen.

Kanskje er dette grunnen til at stadig flere knytter seg til prosjektet. I år har Holmestrand videregående skolen sagt seg villig til å delta fra og med neste år.

- Vi har diskutert det og blitt enige om at jo flere som deltar, jo bedre blir det, sier Christoffer Bergstrøm, elev på Holmestrand videregående skole.