Når elevene på Nanset skole kalles inn til time, er det musikk spesialskrevet av komponist Arne Nordheim som lyder over skolegården.

Komponisten og æresborgeren døde lørdag, og mandag formiddag hedret elever og lærere komponisten som fikk et helt spesielt forhold til skolen på Nanset.

I 2005 monterte nemlig skolen fire nye klokketårn på skolen, og musikken som blir spilt i klokkene ble spesialbestilt hos Arne Nordheim.

Skolen skrev til Arne Nordheim, og spurte om han kunne tenke seg å lage musikk spesielt til skolen i hans hjemby. Nordheim syntes ideen var så god, at han kom nesten umiddelbart sammen med sin kone. Så reiste han hjem, fant fram tre toner, og nå klinger hans musikk utover skolegården tre ganger om dagen. Alle som går på Nanset skole får med seg til sammen 17 timer musikk av vår store komponist før de går videre til ungdomsskolen.

– Synes musikken er veldig fin, og vi husker vi var her da Arne Nordheim åpnet bruken av de nye klokkene. Vi har ikke hørt så mye av hans musikk, men vi har lært mye om han. Det er litt spesielt at en så kjent komponist er knyttet til skolen vår, sier Andreas Abrahamsen og Alexander Nerlie Eggen, begge 13 år, til Østland-Posten.

Musikken Arne Nordheim har skrevet kommer fra fire klokketårn i skolegården, og lyder morgen, i storefri og ved skoleslutt.