Ny kammermusiker klar i Stavern

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

I likhet med andre store festivaler, kommer det stadig nye artister og stjerneskudd på programmet til Kammermusikk i Stavern.

DEL

En stolt Kåre Christoffersen, informerer om at en ny artist er klar for sommerens festival.

- Hun heter Elisabeth Dingstad, er født i 1984 og begynte å spille fiolin som 5-åring, forteller han.

- Jenta har spilt på mesterklasser med Camilla Wicks, Detlef Hahn, Almita Vamos, Midori og Ana Chumachenco, forteller han videre.

Elisabeth Dingstad fikk 2. pris i Ungdommens Strykermesterskap i 96 og 1. pris i 98 og 2000.

Hun har vært solist med symfoniorkestrene i Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Hun var solist med Kringkastingsorkesteret under Ari Rasilainen ved Aftenpostens Nyttårskonsert 2000 og opptrådte ved Unge Talenter med Kringastingsorkesteret på NRK.

Mange har også sett NRKs tv-produksjon av De 4 årstider av Vivaldi hvor hun er solist med Camerata Barratt Due.

2002 vant hun Ungdomssymfonikernes Solistkonkurranse. I dette orkesteret begynte hun å spille da hun var 15 og allerede året etter var hun konsertmester og spilte der frem til 2004.

Fra hun var 16 har hun vært fast medlem av Risør Festival Strings og har der fått spille sammen med internasjonale solister. Like lenge har hun spilt i Det Norske Kammerorkester hvor hun har deltatt på turnèer til USA, Canada, Spania, Tyskland og Asia, og hun spiller på de velkjente cd og dvd-innspillingene med Leif Ove Andsnes. Fra 2000 har hun vikariert i 1.fiolingruppa i Oslo Filharmonien.

For tiden studerer hun hos Christoph Poppen i München. Her spiller hun solokonserter for Yehudi Menhuins konsertserie Live Music Now, spiller i Münchner Kammerorkester og mange kammermusikk-konserter. Høgskolen i München har også lånt henne en fiolin av Nicolaus Gagliano.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags