Gå til sidens hovedinnhold

Nydelig musikalsk pusterom i advent

Artikkelen er over 13 år gammel

Tradisjonell norsk musikk dominerte Stavern Agnes musikkorps sin julekonsert i Fredriksvern kirke tirsdag kveld. Det var langt fra fullsatt på benkeradene, men mange hadde likevel funnet veien for å høre Staverns voksenkorps spille julen inn i Fredriksvern kirke.

Kjente amerikanske juletoner innledet den drøyt times lange konserten, men til slutt ble det så helnorsk som det kunne bli. «Glade jul», «Jeg er så glad hver julekveld» og «Deilig er jorden» var med på å skape et velkomment pusterom i en travel førjulstid.

Stavern Agnes Musikkorps har for tiden en stor og god besetning, og det gjør at uttrykket fra korpset blir helhetlig, homogent og vakkert klangfullt. Korpset spiller disiplinert, selvsikkert og energisk under sin dyktige dirigent Thor Petter Thomsen, og i går kveld fikk det store publikummet høre en konsert med variert innhold, selv om altså de tradisjonelle juletonene naturlig nok ledet an.

Korpset hadde denne gang valgt å stille uten solister utenfra, og uten sangere. Korpsets egen klarinettist, Silje Fikse, fikk slippe til som solist i «Adagio Tarantella» av Ernesto Cavallini, og gjorde sine saker svært bra, men ellers var det altså den rene og flotte korpsklangen som fikk råde i den flotte kirken.

«White Christmas» av Irving Berlin og nydelige «Celebre Adagio» av Thomaso Albinoni skapte musikalsk stemning, og «Jesu joy of mans desiring» av Bach og «Gabriellas Sång» skapte høytid. Og så var det de kjente og kjære. Allsang på «Jeg er så glad hver julekveld» og på «Deilig er jorden». Vakre høydepunkt som satte den virkelige gode julestemningen i Stavern i år også.