- Livet är en smørgås och et glas mjölk, synger Danielsen på sin kanskje mest kjente låt.

- Det er jo akkurat slik livet er her, sprudler Elisabeth Holm som gleder seg stort til den svenske trubaduren kommer tilbake til hagen hennes.

I fjor var det litt småkaldt, men publikum lot tydelig til å varmes av de fascinerende finurlige tekstene til den lavmælte svensken.

- Dette blir den 11 konserten vi har her i hagen, og ennå har vi ikke hatt et regndrypp. Det hviler en positiv stjerne over denne hagen, sier Holm og himler med øynene.

Flere i Norge har kalt Danielsen for verdens beste svenske. Kanskje er det en av grunnene til at en av låtene på han seneste plate heter nettopp «Norskagränsen».

- Norskegrensen er mer et filosofisk begrep, en idé, snarer enn en plass, kan vi sitere Danielson på.

Med sin gitar og sin lille notisbok har denne artisten en evne til å fange sitt publikum med småmerkelige tekster fremført med strengen og morsomme løsrevne historier fra notisboken.

- I fjor noterte han i boken under konserten også. Han fortalte at han måtte huske hva nordmenn ikke forsto, ler Holm.

Oscar Danielson er fortsatt et litt hemmelig navn her i Norge. Historien sier at Bjørn Eidsvåg hørte en av hans låter for noen år tilbake.

- Den likte han og Eidsvågs sønner bestilte like godt Danielson som gave til sin fars 50 års dag, forteller Holm.

Den dagen har ført til at Danielson stadig dukker opp som gjest på Eidsvågs konserter. Senest i Kristiansand denne sommeren under Eidsvågs turne med Lisa Nilsson.

Musikalsk presenterer han svensk ren folk pop, det er tekstene som utfordrer som stemningsskaper.

Ifølge arrangørene gleder Danielson seg veldig til å komme tilbake til Larvik. Mannen elsker å ta toget.

- Han er rett og slett en tognerd. En sånn som kan rutetider og sånn, forteller Holm.

Godt er det da at Ellevilla ligger like ved jernbanestasjonen. Kanskje kommer han tilbake hvert år, slik som Unni Wilhelmsen har bestemt seg for.