Susanne Bøhler fra Makalausen revygruppe har travle dager før jul. De ivrige revyentusiastene fra Hvarnes skal ha både juleshow og lokalrevy i dagene før og etter jul. Hun er opptatt av at folk i nærområdet både skal få vite hva som skjer, når det skjer og hvordan det var. Med enkle grep kan hun nå legge inn både tekst og bilde som garantert havner på ØPs nettside, og kanskje til og med i papirutgaven.

– Det var enklere enn jeg trodde. Jeg gikk inn på op.no, og under emnefeltet «kultur» ligger oppsettet. Når du har skrevet det du vil, trykker du «send inn» og du får en kvittering på at saken er mottatt, forteller Susanne Bøhler.

 

– Vi skal fortsatt jobbe

Kulturjournalist Per Albrigtsen avviser at dette gjøres for å spare journalistene for å gjøre jobben selv.

– Vi skal fortsatt dekke så mange av de viktigste teater- og konsertarrangementene som vi klarer, og være ute blant publikum i like stor grad som før. Men det sier seg selv at når det i desember måned arrangeres 60 julekonserter, må vi sile med hard hand hvilke vi skal velge. Så dette er ekstratjeneste som vi tilbyr både i julemåned og hele året ellers, sier Albrigtsen.

Når langt flere

– Dette gir folk en mulighet til å komme i avisa og på ØP-nett, samtidig som vi nå ved hjelp av våre lesere kan være til stede på langt flere arrangementer, sier han og lover å redigere det innsendte stoffet.

– Vi skjønner at noen kan ha skrivesperre, men jeg lover at vi skal hjelpe til så godt vi kan og rydde opp i sakene som blir sendt inn.

Han er også opptatt av at de gode opplevelsene i form av konserter, foredrag og teatermoro formidles videre til ØPs lesere.

Godt stoff

– Forhåndsstoff er godt lesestoff og det er viktig for våre lesere å vite hva som skjer i nærområdet, sier han.

– Samtidig som man kan skryte og beskrive en god forestilling man akkurat har opplevd, legger han til.

Fortsatt ØP-puls

ØP-puls som har vært en viktig kulturformidler i mange år, fortsetter som før.

– Dette er en utvidelse av ØP-puls. De fleste har en mobiltelefon som de tar bilder med. Legg til en tekst og så kan du sende den inn med enkle tastegrep, sier Albrigtsen som tror dette er en enkel og leservennlig måte å nå ut til andre på.

– I tillegg slipper du å ringe eller sende mail til ØP-redaksjonen og føle at du maser. Her kommer du rett inn i ØP-systemet med enkle tastegrep, avslutter Albrigtsen.