Store og små stimlet sammen for å se kjendiser og kjentfolk ta sjansen på ære, berømmelse og en aldri så liten dukkert under gårsdagens kjempearrangement i Indre havn.

Allerede tidlig i går ettermiddag var det trangt om plassen rundt unnarennet for Larviks eget «Ta Sjansen» arrangement. Regnværsskyene letnet, og en siste krampetrekning av sommer dannet bakteppet for et fullspekket havneamfi.

Først ut var de to kjendisspekkede lagene fra Camp Senkveld.

Thomas og Harald hadde fått privilegiet av å velge seg en hvilken som helst av de tolv spektakulære farkostene som sto utstilt i Indre havn. – «Jomfruer i nød», er det oss tro? sa Harald, men falt til slutt for Amublansetjenestens prikkfritt utførte ambulansekopi.

Bare navnet gjorde Harald usikker.

– «Ubalanse» høres litt skummelt ut, mumlet våghalsen fra Halden.Thomas Numme derimot, var på jakt etter båtparkens svar på Volvo.

– Jeg må først og fremst tenke sikkerhet for jentene så lenge jeg ikke skal delta selv.

Med valg av båten «Lekker du? Det gjør vi» fikk ordet sikkerhet dobbel betydning. For doningen var utstyrt med reklame for Tena Lady.

Selve nedfarten foregikk helt uten dramatikk for begge lagene, og hvem som vant var det ingen som fikk vite.

Det avsløres først denne tv-høsten.

Da kjendisene takket for seg og kameraene ble slått av, var det klart for de lokale innslagene. Til tross for relativt kort forberedelsestid skortet det ikke på verken deltakere, innsatsvilje eller oppfinnsomhet.

De to kameratene Thomas Aakermann og Roger Stokken tiltrakk seg mye oppmerksomhet i ventetiden før løpsstart. Med henholdsvis cowboyhatt og indianerfjær gaffateipet til sykkelhjelmene var det ikke fritt for at det ble mange blikk.

– Vi begynte å bygge, og så kom ideen om hvilket tema vi skulle ha underveis, forklarer Aakermann.

– En nabo sa at den så helt sånn Bonanza ut. Dermed ble det slik, legger Stokken til, og ler så fjærpryden rister. På plenen bak ham står vidunderet, en farkost som ligner en ny

– Det dreier seg vel om rundt fire timers effektiv jobbing, og åtte timer med mye surr og rør, flirer Aakermann. Kameratene var stort sett strålende fornøyd med arrangementet. – For ungene har det blitt litt mye venting, vi har vært her lenge, sier Aakermann og retter litt på cowboyhatten.

Etter at tv-innspillingen var over tok imidlertid tempoet seg kraftig opp. Arrangørene sørget for å holde intensiteten oppe med opptil flere tandemløp mellom hver båt, og konferansier Olav Rønneberg og makker Erik Berge ledet folkemengden stilsikkert gjennom kvelden. – Vi skal ha flere vinnere her i kveld, lovet vår lokale Rønneberg, og nevnte både fiaskopris, beste båt, fineste båt samt beste kostyme som mulige kategorier.