Peter Pantastisk i Kruttårnet

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Peter Pan kan fly, og det er sannelig ikke langt unna at de briljante skuespillerne i Kruttårnet også gjør det i årets eventyrlige kunststykke av en oppsetning – «Peter Pan».

DEL

Mye pent er blitt skrevet om gjengen i Kruttårnteateret, og la det være sagt med en gang: Det er inderlig fortjent, hvert bidige ord.

Etter 90 minutter i et vanvittig høyt tempo, med kirurgisk presisjon og med befriende absurde karakterer er det legitimt å spørre om forestillingen tåler sammenligningen med fjorårets braksuksess «De tre musketerer». Svaret er et rungende ja!

Regissør Aleksander Herrestahl har lyktes i å lage en familieforestilling som har like mange voksne referanser som den har unge, og samtlige skuespillere flommer over av barnslig sjarm og fantastisk mimikk. Og særlig ettersom typegalleriet er usedvanlig rikt (fem skuespillere spiller flere roller hver), er det av stor betydning at hver karakter har sitt svært gjenkjennelige særpreg.

Den vanligvis så yndige Tingeling er blitt til ultrafeminine Timmelim i Christians Gregers ubetalelige tolkning, mens en av forestillingens absolutte høydepunkter, den barske Kaptein Krok i Trond Fausa Aurvågs skikkelse, plutselig er blitt en hulkende kujon som likevel er overbevist om sin egen hensynsløshet og råe ondskap.

Bernard Arnø glitrer som den naive og livsglade Peter Pan, mens Henriette Steensrup er bedårende i rollen som Peters venninne Wendy og fornøyelig som uforståelig dansktalende sjørøver.

Hysterisk morsom er også John Brungot som en av Kapteins Krok lettere homofile og ulykkelig forelskede sjørøvere.

Sammen er de kort og godt dynamitt.

Også sangene som framføres er gjennomført og skreddersydd for skuespillet. R. Kellys klinesviske «I believe I can fly» er for anledningen oversatt til «Du må tro du kan fly», mens Michal Jackson-medleyen i første halvdel nærmest er verdt inngangsbilletten alene; Kaptein Krok i en noe hjelpeløs moonwalk mens han synger en omskrevet versjon av Jacko-klassikeren «Bad» - i dette tilfellet «Jeg er slem».

Peters Pans motto er å tro at alt er mulig. Det mottoet har skuespillerne på Kruttårnteateret gjort til sitt eget.

Er det én forestilling du skal se i Stavern i år, bør denne være en brennhet kandidat.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags