Larvik fikk aldri sin Sylvette. I Kristinehamn i Sverige trekker den svenske versjonen oppført av Larviks Carl Nesjar hvert år titusener av mennesker.

Kristinehamn er en liten by noen korte mil fra Karlstad. Byen ligger turiststrategisk til ved Sveriges største innsjø, Vänern, som også er Europas tredje største innsjø. Skjærgården noen få kilometer fra sentrum minner mest om sørlandsk idyll, og ytterst på idyllen reiser et spektakulært og monumentalt, og ikke minst ultramoderne kunstverk seg.

Pablo Picassos monumentalskulptur, 15 meter høy, skal forestille hans kone Jacqueline. Monumentet ble oppført i 1965, og er i dag den største Picassoskulpturen i verden. Skissene til skulpturen gjorde Picasso på 1950-tallet.

Bakgrunnen for oppføringen av Picassoskulpturen i Kristinehamn, er ifølge byen selv denne:

Carl Nesjar, som hadde arbeidet sammen med Picasso i mange år, hadde lenge hatt lyst til å få en stor skulptur tegnet av mesteren ført opp. Modellen var allerede gjort, og Larvik hadde sagt nei.

I Frankrike møtte Nesjar Bengt Olson, som var maler fra Kristinehamn, og Nesjar nevnte ideen for han. Olson kontaktet kommunestyret i hjembyen, og Nesjar la fram forslaget for Picasso.

Picasso fikk til slutt beskjed om at Kristinehamns kommune hadde sagt ja til å ta kostnadene med oppførelsen hvis de fikk rett til å oppføre skulpturen.

Godkjenningen fra mesteren kom i form av en fotomontasje med skulpturen plassert på Strandudden i Kristinehamn. På kortet skrev Picasso «Qui, Picasso 7.7.1964».

I dag benytter Kristinehamn seg av slagordet «Picasso valgte Kristinehamn, velkommen du også». Begrepet Pablo Picasso har vist seg svært livskraftig for byen, og alt fra pizza-restauranter til fotballcuper har lånt hans navn. Kristinehamns «Picasso-cup» i fotball, svømming og tennis er kjente over hele landet, og titusener av idrettsutøvere og turister setter den lille byen som mål hvert år. Alle vil se verdens største Picasso-skulptur.