I fjor sommer ruslet Eva Heum og Tommy Olsen inn i hagen på elleVilla, som de aller første gjestene i bakgårdskafeen. Bestillingen var to pastasalater uten dressing. Vertinne og kokk Elisabeth Holm syntes det hørtes kjedelig ut med en dressingløs salat, så hun gikk like gjerne ut for å overtale gjestene til å bestille med dressing.

Siden ble musikerparet gode venner med både elleVilla og vertinna. Torsdag kveld skal de gjøre sin første konsert i år i den idylliske hagen.

– Vi har et stort hjerte for dette stedet. Det er mer enn et konsertsted. Her kan publikum spise og drikke i hyggelige omgivelser, samtidig som man er på konsert, forteller Eva Heum.

– Det blir ikke bare en konsert, men en helaften, supplerer samboeren Tommy Olsen.

For paret er ikke bare et par i musikalske sammenhenger. De er også samboere. De møttes for 13 år siden via et felles musikkprosjekt i Larvik. Etter hvert begynte de også å skrive sine egne låter. Det siste året har de vært opptatt med innspilling av deres første plate «Sirkel», som kommer om to måneder.

Og hvordan beskriver de sin egen musikk?

– Musikken er norsk, moderne visepop. Jeg har skrevet tekstene, Tommy er komponist og multimusiker, forteller den kvinnelige delen av musikerparet.

Noen sammenligninger med andre band har de ikke.

– Jeg føler at vi har skapt vårt eget uttrykk, men vi er påvirket av gode, norske visesangere, forteller Tommy Olsen.

For Tablå blir det en spesiell konsert. De siste årene har de spilte i flere lukkede selskap i distriktet, på forskjellige events, konferanser og private arrangementer, men dette er den første, åpne konserten på lang tid.

– Derfor er vi både spente og nervøse. Det var naturlig for oss å velge elleVilla og Larvik, når de først skulle ha en konsert, forteller Tommy Olsen.

– I Stavern ville vi ha druknet i revyene og sommershowene, legger Eva til.

Torsdagens konsert med Tablå føyer seg inn i konsertrekka i Kveldsmat-konseptet, som Elisabeth Holm arrangerer i elleVilla denne sommeren.

– Det er en ære for elleVilla at de skal spille her, sier kveldsmatsjefen selv.

Forrige uke spilte den svenske visesangeren Oscar Danielsson for 150 gjester i bakgården.

– Det var en veldig stemningsfull konsert. Vi lover også en hyggelig opplevelse, avslutter musikerparet.