«Frederikshavn Kommunes norske venskabsby, Larvik, har Poesiparken. Nu får Frederikshavn sin egen Poesipark. Det står klart, at efter at politikerne i dag nikkede ja til projektet» står det å lese i danske nyheter.

– Vi skal have en Poesipark, som bygger på Frederikshavns DNA, der har sine dybe rødder i byens nære tilknytning til havet og havnen. Vi taler om kultur i øjenhøjde. Poesi på frederikshavnsk. Derfor har vi spurgt Allan Olsen og fået hans tilladelse til at bruge et citat fra «Rødt Jern», der rammer lige ind i Frederikshavns identitet. Poesiparken skal være frederikshavnernes, og den skal bringe os endnu tættere sammen, og den skal gøre os endnu mere stolte af vores by, sier borgmester Birgit S. Hansen, til Kanal Fredrikshavn.dk.

Her i Larvik fryder kreften bak Poesiparken seg over at vennskapsbyen i Danmark følger opp ideen om Poesipark.

– Nå er det også en diskusjon i vår svenske vennskapsby om det samme, så det kan hende at vi får enda en poesipark inn, forteller Knut Hjalmar Gulliksen i Poesiparken.

Spenningen rundt svenskenes valg er ekstra stor fordi et prosjekt med tre land også er utgangspunkt for å kunne søke EU-midler, noe som virkelig kan løfte både vennskapsbysamarbeidet og poesien over landegrensene.