Gå til sidens hovedinnhold

Poesifestivalen med Herborg Kråkevik

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er så godt som alle booket til årets Poesifestival, og det er litt av et lag som ankommer Larvik.

Herborg Kråkevik bør være kjent for de aller fleste, som sanger, skuespiller og en viktig kulturformidler har hun gjort seg bemerket for i vareta viktig kulturarv.

– Henne siste prosjekt viser det til fulle, nemlig utgivelsen av «Julerosen», et tidsskrift hvor noen av landet beste kunstnere og forfattere bidrar. Herborg Kråkevik er redaktør for dette tidsskriftet. På festivalen vil Kråkevik holde årets prolog i tillegg til å være konferansier, forteller prosjektleder Helle Riis.

Les også: En prisvinner og en sparket landslagstrener til Poesifestivalen

Les også: Nå kommer barnehagepoesien

Poeten Paus

Vår kjente og kjære visesanger Ole Paus har også takket ja til å komme til Poesifestivalen.

– Paus er også selvsagt kjent for de aller fleste, med sine sterke og samlende tekster. Tekster som flere generasjoner har et forhold til. Paus vil holde konsert, men også ta del i en samtale om poesi med Nordisk Råds litteraturprisvinner 2016, Katarina Frostenson, som sitter i Svenska Akademien og har således vært med å bestemme at Bob Dylan skulle få årets Nobel pris, forteller Riis som også har yngre stemmer på programmet.

Ung danske og Grytten

Av nye og yngre stemmer har de hentet poeten Theis Ørntoft fra Danmark.

– Han brakdebuterte med diktsamlingen «Yeahsuiten» i 2009. Debuten ga han viktig debutantpris, og hans andre diktsamling, «Digte 2014», var en av fjorårets mest omtalte og kritikerroste utgivelser i Danmark. Med Theis Ørntoft, Katarina Frostenson og Linda B. Knausgård får årets festival et Nordisk preg.

En annen stor nyhet er Frode Grytten Band.

– Frode Grytten har gjort seg bemerket som Twitterpoet, og Salongen poet i NRK P2. Grytten kommer med sju musikere til Poesifestivalen, det er garantert noe vi kan glede oss til. Med seg i bandet har Grytten Pedro Carmona Alvarez. Som tidligere nevnt kommer også Anna Kleiva, Henning H. Bergvåg og Kjersti Bjørkmo. Alle disse har fått strålende kritikker og vi kan glede oss til å høre dem på Sanden Scene under Poesifestivalen, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.