Gå til sidens hovedinnhold

Dette dukker snart opp mellom trærne ved Larvik kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag hedres André Bjerke med en forestilling i Bølgen. Samme dag avdukes et dikt gjendiktet av nettopp Bjerke.

En ny installasjon i Poesiparken avdukes tirsdag 30. januar kl. 1400 ved Hospitalet i Larvik.

– Installasjonen viser Joyce Kilmers dikt om trær, som er oversatt av André Bjerke. Poesiparken valgte å legge avdukingen til samme dag som Poesiparkens venner arrangerer en storslagen forestilling om André Bjerke på Sanden Scene, forteller Louis Jacoby som er idémakeren til Poesiparken.

LES OGSÅ: Fest for André Bjerke er så populær at den må gjentas

Trass i stor velvillighet fra alle parter har Poesiparken brukt svært lang tid på denne installasjoner.

– Vi takker Bergene Holm for tålmodighet, sier Jacoby.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Tung poesigave fra Larvik

– Vi kontaktet Bergene Holm for flere år siden og fikk et nærmest spontant sponsor-ja og en veldig raus gave. Vi tenkte at et dikt om trær måtte passe for denne bedriften. Det hele begynte med et litt tungt forslag i stein fra Poesiparken. Så ble den ideen forlatt, og flere forslag fulgte. Trematerialer ble vurdert som lite holdbart. Vi må være sikre på at en installasjon holder mål på alle vis. Så dette har tatt tid, men nå avdukes endelig det flotte resultatet som sponsor i høy grad har vært med på å utvikle. Vi takker også styret for Hospitalet for tillatelse, forteller han videre.

Det at dikt og sted passer sammen er et prinsipp de prøver å følge. Når det gjelder diktet «Trær» står det under de fantastisk flotte almetrærne ved Hospitalet, og den ene trestammen syns gjennom installasjonen.

– Vi håper folk får glede av installasjonen som blir et viktig ledd i den kystnære poesistien som strekker seg helt fra Batteristranda til Revstien. Her prøver vi å få til en fortetting, og her er det mange steder som kan utvikles. Vi setter pris på gode forslag, sier Poesiparken.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.