Arrangørene advarer: - Absolutt klisterfritt, men fare for skred!

Torgeir W. Skancke fra Larvik står bak arrangementet. Med sine meritter som både fotograf, journalist og forfatter kan han med rette kalles multikunstner. I morgen er det poeten Torgeir folk skal få bli kjent med.

- Det er ikke snakk om tung poesi, men mer rocka tekster som jeg framfører. Tekstene handler om små og store ting i livet, som det å sprette en kald øl. Det er mye provokasjon og mye humor, beskriver Skancke.

Men poeten har også viet kvelden til popmusikk. Gruppa Maple Station skal ha sin første konsert. Men helt ferske er ikke bandmedlemmene.

- Det er en videreføring av Morgenstern, og samme type musikk. Mange av låtene tar vi med oss videre. Vi har hatt noe utskifting i bandet og fått nytt bandnavn, forteller Liv Eidspjeld, vokalist i bandet.

Heller ikke den musikalske biten blir tungt å fordøye, lover hun.

- Vi er et popband med innslag av jazz og lette rockerytmer. Vi serverer selvskrevne, melodiøse låter. Musikk som gir en positiv stemning. Rett og slett feelgood-musikk, sier hun.

Det nye navnet på gruppa gir hun datteren Ella æren for.

- Vi var på jakt etter et nytt bandnavn. Da foreslår datteren min: Kan dere ikke bare gjøre som Abba, og bruke forbokstavene deres? Så lekte hun med bokstavene og fant ut at det er Mapl. Da så jeg at hvis vi putter på en e, som i Ella, så har vi Maple, forteller sangeren.

At de la til Station er ikke tilfeldig.

- Noen i bandet har relasjoner til jernbanen, røper en i bandet, og vi får vite at gitaristen og bassisten jobber som henholdsvis konduktør og lokfører.

Torgeir Skancke har gjort et tilsvarende opplegg tidligere, men kun i en privat setting.

- Vi fant tonen så godt at vi ønsket å gjøre et lignende opplegg igjen. Vi utfyller hverandre bra, sier han, og skryter hemningsløst av bandet.

- De er litt beskjedne, men utrolig dyktige. Musikken deres er lett å like. Sist Liv spilte på Passagen var sammen med Briskeby. Det sier litt om kvaliteten, sier han Skancke.

Ved å blande pop og poesi håper arrangørene å gjøre blandingssjangeren mer kjent.

- Alle har hørt om R&B, men ingen har hørt om P&P, smiler trommis Anders Grimstad.

Café Passagen har tidligere hatt mange utendørskonserter. I morgen er midlertidig konserten lagt til andre etasje, der det aldri har vært konsert tidligere.

- Det er fare for skred og full påskestemning, sier Skancke.