Prøysen-klassikere på DVD fra Larvik

Alf Prøysen klassiker: Visa «I bakvendtland» i Hans Jørgen Sandnes fornøyelige strek. (Foto: Sandnes Media)

Alf Prøysen klassiker: Visa «I bakvendtland» i Hans Jørgen Sandnes fornøyelige strek. (Foto: Sandnes Media)

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

I dag gir NRK ut «Musevisa og åtte andre Prøyesenklassikere» på DVD. Tegnet av Hans Jørgen Sandnes og hans stab i Larvik.

– Det er moro at NRK og Walt Disney Studios Home Entertainment vil gi ut de tegnefilmene vi har jobbet med i 12 år, sier sjeftegner Hans Jørgen Sandnes.

I nær kontakt med Alf Prøysens datter, Elin Prøysen, har Sandnes tatt mål av seg å føre dikterens sangtradisjoner videre ved hjelp av håndtegnede tegnefilmer til Alf Prøysens egen framføring av visene sine. Musevisa, Bolla Pinnsvin, Helene Harefrøken og Bakvendtland er sanger de fleste barn har et forhold til.

Nå har de muligheten til å se de kjente figurene «live» mens de lærer teksten til sangene på den nye DVD-en, som skal være i butikkene fra i dag. I en anmeldelse i Norsk Animasjon.no, heter det: «Filmene står for en kvalitet vi ikke har sett maken til innen tradisjonell tegnefilm i Norge tidligere. De bidrar til å løfte uttrykket mot nye høyder her til lands.» De populære tegnefilmene fra Sandnes Media har tidligere vært vist på NRK Super flere ganger.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags