Ny giv for sommerquizen

Ønsker velkommen: – Årets sommerquiz blir mindre forutsigbar og mer morsom, forteller Hans Øivind Roppestad, Gina Hosen og Olav Rønneberg.foto: Silje Langvik

Ønsker velkommen: – Årets sommerquiz blir mindre forutsigbar og mer morsom, forteller Hans Øivind Roppestad, Gina Hosen og Olav Rønneberg.foto: Silje Langvik

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

1.juni går årets første sommerquiz av stabelen på Skotta. Men i år byr quizmasterne på noe litt utenom det vanlige.

DEL

Etter flere år med det samme gamle, er det nå blitt utskiftninger på bemanningssiden av den tradisjonelle sommerquizen.

Grunnlegger Paul Anders Huseby har takket for seg, og som erstattere stiller Gina Hosen og Hans Øivind Roppestad.

Sammen med Olav Rønneberg vil de gjøre et av Larviks «hotteste» samlingspunkt mer morsomt og mindre forutsigbart.

Gina er nøkkelen

– Gina har øvd på Glassmesteren i hele mai og er nå blitt en fantastisk quizmaster. Det at vi har med ei så ung dame med på laget, er en stor fordel når vi lager de mer ungdoms-aktuelle spørsmålene, skryter Olav Rønneberg.

Gina Hosen har selv vært med på den årlige sommerquizen de siste tre årene. Under årets quiz er det hun som skal være nøkkelen til større deltakelse blant de yngre voksne.

– Skotta er stedet for å ta seg en øl, være sosial og møte venner. Selve quizen er en stor del av sommeren i Larvik, og det er morsomt med litt konkurranse i hverdagen. Sommerquizen har vært en fin måte for meg å bli kjent med byen på. Det er et veldig godt arrangement der folk er sosiale og det er lett å få nye venner, forteller hun.

Verdifulle premier

Quizen arrangeres hver torsdag, 11 kvelder på rad, fram til skolestart i august. I tillegg til å kåre kveldens vinner, blir det også et lag som stikker av med den store sammenlagtseieren. Premiene er verdifulle sponsorgaver, som pleier å lokke mellom 200–400 mennesker til quizkveldene.

– Det vi ønsker er å skape god sommerstemning. Få folk ut, henge sammen og tenke sammen. Hadde vi ikke hatt quiz på torsdagene, hadde vi sittet hjemme uansett, sier Hans Øivind Roppestad.

Som en av Larviks mest quizinteresserte personligheter, ble han umiddelbart etterspurt av Rønneberg til å bidra med som arrangør.

– Siden det er så mye nytt i år, trengte vi en som kunne fungere både som støttefunksjon og vikar. Vi ettersøkte en erfaren og rutinert person som er stødig og trygg. Øverst på ønskelisten sto selvsagt Hans Øivind, smiler Olav.

Mindre forutsigbart

Gutta forklarer at de tidligere quizene har vært forutsigbare, noe som har gjort det lett for faste deltakere og forbedrede seg. Det ønsket de å gjøre noe med, når de starter med noe nytt og friskt.

– Det er viktig å signalisere at det er noe nytt med sommerquizen i år. Det gamle skal være der, men vi har fornyet oss, understreker Roppestad.

– Når vi får inn nye personligheter, gir det ny inspirasjon og impulser. Det gjør at vi kan starte opp med noe nytt, samtidig som vi beholder det gamle. Quizen er en god tradisjon, og det skal være noe for alle og enhver. I år vil det bli en ny måte å arrangere quizen på i stedet for det faste opplegget. Hadde ikke Gina og Hans Øivind kommet, så tror jeg vi hadde hatt det samme gamle fortsatt, avslutter Rønneberg.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags