Gå til sidens hovedinnhold

Ute på bygda blir det rednecks på revyscenen også

Artikkelen er over 3 år gammel

I Hvarnes er det premiere på den årlige revyen kommende lørdag. Og litt inspirert av en tv-innspilling i nærområdet, så slipper man de lokale rednecks ut på scenen i år.

På scenen står ti aktører fra Makalausen revygruppe som i flere uker har jobbet hardt med å sy sammen en revy som de vet blir sett på med argusøyne.

Lokalavisen har ofte trillet høye terningkast for denne revyen, og forventningene i lokalsamfunnet er alltid høye.

– Vi holder på hver dag fremover for å få alle brikker på plass, sier revysjef Susanne Bøhler.

Revyen heter «Hvarnecks» og er inspirert av rednecks på Nordkvelde camping.

– Vi har jobbet med årets revy siden august, men innspurten er hektisk likevel, innrømmer Bøhler som har en finger med i det meste som skjer.

SE OGSÅ FJORÅRETS REVYBILDER:

Bildeserie

Bildene fra «Makalausen river muren»

Vil holde det meste hemmelig

Men den egentlige sjefen er vel regissøren, og hva tenker han om årets oppsetning?

– Som andebusokning er det en glede å få jobbe fram en ekte rednecksrevy i vakre Hvarnes. Med et ensemble som leverer gang på gang, sier regissør André Klausen og prøver som alle revyregissører å si så lite som mulig om innholdet.

Men hva handler årets revy om?

– Et skråblikk på bygda og Norge sett fra et redneck-ståsted. Kjente hverdagsproblemer, nybakte mødre og selvfølgelig kommer også politiet, som de alltid gjør når det er noe gøy, ler Klausen

LES OGSÅ: Ny strålende lokalrevy fra Makalausen

– Vi vil jo gjerne holde det meste hemmelig, men vi ser litt på hvordan vi selv mener en redneck lever. Vi har et par lokale rednecks i bygda, og de må fem i lyset, glipper det ut av Bøhler som sjelden klarer å holde helt kjeft.

– Skolen som ble bevart er selvfølgelig med, men det betyr ikke at grunnproduksjonen i bygda og tilflytning trenger å stoppe opp, slår hun fast som et mer alvorlig tema i revyen.

Eller kanskje blir det morsomt det også. Man vet aldri når det er revy. Her kan alt fra vakre sanger med gode tanker og hyllester dukke opp mellom harselas der enkeltpersoner eller ideer radbrekkes.

– Makalausen setter opp fem forestillinger i år. Nyttårsmoro til helgen, revypub 19. januar (nysatsing), åpne forestillinger søndag 21. januar og onsdag 24. januar, så avsluttes moroa med finalefest! Vi gleder oss, avslutter Bøhler.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.