Han har tatt Stavernfestivalen fra 172 besøkende i 2001 til over 30.000 sist sommer.

– Det var overraskende. Virkelig, altså!

Festivalgeneralen har akkurat stått opp på den andre siden av Atlanteren. Men det er ingen morgengretten Albin vi har på tråden til tross for at klokka så vidt har passert åtte i New York.

Torsdag ble han oppringt av Hallstein Bast. Varaordføreren kunne opplyse at idrett- og kulturkomiteen har bestemt seg for hvem som blir tildelt kommunens kulturpris under Kulturnatta senere i høst.

Avgjørelsen var enstemmig.

– Jeg blir glad, sier Albin, – ordentlig glad. Dette betyr at festivalen er anerkjent, så det er gøy. Utrolig morsomt at det legges merke til at vi faktisk bidrar med noe til samfunnet, at vi ikke bare er en fest uti Skråvika.

Bast: – På høy tid

Komitéleder Bast mener det var på høy tid å sende litt heder og ære i retning festivalgründeren.

– Prisen er ham vel fortjent, fastslår Venstre-politikeren.

– Arbeidet han har lagt ned, har betydd veldig mye for svært mange mennesker. Kanskje har ikke kommunen utnyttet potensialet som ligger i Stavernfestivalen fullt ut, til tross for gjentatte invitasjoner fra Albins side. Det tar jeg gjerne selvkritikk på.

Tjølling-ildsjel hedres

Kommunen deler også ut tre andre priser 8. november.

Bevaringsprisen går til Alfa Eiendom for arbeidet som er gjort med å sette i stand «Buggegården» i Kirkestredet 6 og tilpasse bygget en moderne bruk.

Hvem som får byggeskikkprisen er foreløpig ikke kjent, men idrettsprisen, derimot, den er på vei til Tjølling og Nils Morten Halvorsen.

Halvorsen har i en årrekke vært en ildsjel i Tjølling IF, der han blant annet har vært leder for hovedforeningen. 50-åringen har et brennende engasjement for nærmiljøet og en aktiv rolle i Larvik idrettsråd.