Gjenskaper Hvalenstemningen

ROMJULsFEST: Kim Granaas og Bård Helgeland i «Run for Cover» har musikk fra tre tiår på spillelista si.

ROMJULsFEST: Kim Granaas og Bård Helgeland i «Run for Cover» har musikk fra tre tiår på spillelista si.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag i romjula ønsker disse to musikerne å gjenskape den gamle Hvalen-stemningen på Sanden. Run for Cover sørger for livemusikken, mens DJ'Hansen sørger for 80-talsmusikken.

DEL

– Hvalen var en institusjon på 80- og 90-tallet. Jeg tror diskotekene der startet en gang på 1970-tallet og varte i nesten 20 år. Det er ekstremt lenge, sier Bård Helgeland som sammen med Kim Bono Granaas, Jarle Nyheim og Alexander Vilnes skal sørge for coverlåtene fra nevnte periode.

– Vi spiller i et par timer og så sørger Espen Hansen, som var selve DJ-en både på Hvalen Disco og senere Cafe Hansen, for stemningen både før og etter konserten, sier Helgeland.

GJENSKAPER STEMNING: Espen Dahl Hansen fra Hvalen Disco og senere Kafe Hansen er klar for DJ-oppdrag på Sanden scene.

GJENSKAPER STEMNING: Espen Dahl Hansen fra Hvalen Disco og senere Kafe Hansen er klar for DJ-oppdrag på Sanden scene. Foto:

Alle fra 30- til 60 år

Han tror festen på Sanden passer for alle mellom 30 -og 60 år, og har du danset etter en låt av Chicago eller «Dance, dance, dance» med Chic fra 1976, er du absolutt i målgruppen.

– Espen vil for det meste bruke spillelista fra 80-tallet, og i forkant skal vi sørge for å sette gjestene i den rette stemningen med coverlåter fra de siste tre tiårene, sier Kim Granaas.

LES OGSÅ:

Han skal traktere både gitarer og keyboards, og har lagt ned mye jobb på å sample låter for å få den perfekte gjengivelsen ut til publikum.

KLAR IGJEN: Espen Hansen fra Kafe Hansen en gang på 90-tallet.

KLAR IGJEN: Espen Hansen fra Kafe Hansen en gang på 90-tallet. Foto:

Bitte lille nyttårsaften

– Det er mye jobb i å gjenskape den rette sounden, og når vi i tillegg legger opp til å spille alt fra Depeche Mode til Axwell Ingrosso, har det vært mye jobb, sier Granaas.

LES OGSÅ: Nå er det jul i alle varianter på alle byens scener

Lørdag 29. desember er ikke tilfeldig valgt.

– Da er de tradisjonelle julefestene over, og vi kan begynne vorspielet til nyttårsaften. Dette blir en happening mange kommer til å snakke om etterpå og trygle oss om å gjenta, tror Granaas og Helgeland.
Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags