- Sang og musikk har jeg alltid drevet med. Det er en stor del av livet mitt, og jeg stortrives med å synge selv og å undervise andre, sier Alme og smiler.

Den blide jubilanten har hovedutdanning innen sang, men har også teater og dans i sin fagkrets. Hun har reist mye med Rikskonsertene rundt omkring i Norge, og har også vært hospitant på Det Norske Teatrets elevskole i Oslo. Det var et meget lærerikt opphold, ifølge Alme.

- Ved å være elev der fikk jeg veldig mye trening, og jeg lærte utrolig mye. Jeg var med på mange teaterforestillinger på kveldstid, og det var veldig moro, opplyser hun.

Alme jobbet ved ulike teatre i Oslo i over ti år, og hun har også erfaring som skuespiller ved riksteateret. Hun har vært med på mange store oppsetninger i løpet av livet, blant annet musikalene «Cats», «Chess», «Jesus Christ Superstar» og «West Side Story». Den sistnevnte musikalen har Alme spesielt gode minner fra.

- Jeg kommer aldri til å glemme premieren på «West Side Story» i Oslo i 1981. Det var en helt unik opplevelse, og et meget sterkt øyeblikk, sier Alme og drar på smilebåndet.

Hun legger til at den kvinnelige hovedrollen som Gudrun i «Spelet om Heilag Olav» også gjorde sterkt inntrykk på henne.

- Jeg spilte rollen som Gudrun seks somrer på rad, i perioden 1984-1989. «Spelet om Heilag Olav» er det største friluftsteaterstykket som settes opp i Norge, så det var en stor opplevelse å være med på det. Minnene fra den rollen står fortsatt sterkt i minnet, forteller Alme.

Den muntre sangeren, skuespilleren og danseren er født i Oslo, og tilbrakte de første fem-seks barndomsårene i Stavanger, før turen gikk tilbake til Oslo igjen.

Nå bor Alme i Stavern sammen med ektemannen Dag, og døtrene Vårin (16) og Vilde (13). Der har familien bodd siden 2001, og trives ifølge Alme veldig godt.

- Stavern er et flott sted å bo, og stedet har en fin atmosfære. Jeg synes Stavern er en perle, og det er ingen tvil om at jeg stortrives, sier Alme.

50-årsjubilanten jobber for tiden som repetitør ved Galeiscenen på Fredriksvern verft, og det er en jobb dagens jubilant liker godt.

- I jobben som repetitør jobber jeg med alt som har med sang å gjøre, og jeg trener både koret og solistene, forklarer Alme.

Ellers underviser Alme i sang på «Olgas musikkundervisning» i Larvik, og hun er også danselærer ved Studio Nille.

- Det er veldig moro å undervise andre, og jeg synes det er artig å se nye talenter som dukker opp, sier Alme.

Foruten å drive med sang, teater og dans, er Alme også veldig glad i å tilbringe tid ute i naturen.

- Jeg liker å holde meg i form, og er stadig ute på turer med hunden vår Lilly. Hun er verdens beste turkamerat, sier Alme smilende.

I tillegg liker hun å løpe og sykle, og bruker også mye tid på familien.

- Jeg har alltid prioritert familien, og synes det er viktig å være mye sammen med dem, sier Alme.

50-årsdagen skal feires med familien senere i sommer. I tillegg venter det en stor vennefest hjemme hos jubilanten i begynnelsen av august.

- Det blir ingen høytidelig feiring av 50-årsdagen min, for jeg er ikke så glad i stive selskaper. Det blir en helt uformell feiring, og det ser jeg veldig frem til, avslutter Alme med et smil.