Siste for Wildenvey-Selskapet

Jobber videre: Wildenvey-Selskapet legges ned, men det vil fortsatt være mulig for grupper å få omvisning i huset i Stavern, forteller styreleder Arne Kristiansen. Foto: Mari Eia Bringedal

Jobber videre: Wildenvey-Selskapet legges ned, men det vil fortsatt være mulig for grupper å få omvisning i huset i Stavern, forteller styreleder Arne Kristiansen. Foto: Mari Eia Bringedal Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Etter lørdagens Wildenveydagen avvikles Wildenvey-Selskapet. Men siste fest blir en verdig avslutning.

– Hvert år har vi en markering tett opp til bursdagen til Herman Wildenvey som er en hyllest til dikteren, men også til poesiens makt. Om det blir den siste får vi se, men det må nok skje på litt andre premisser, forteller avtroppende styreleder Arne Kristiansen.

I 26 har Wildenvey-Selskapet eksistert som en landsomfattende poesiforening. Nå er det slutt, men først skal Wildenvey og ordet markeres lørdag på Hotell Wassilioff.

– Det blir en åpen fest med kåseri, prisutdeling, boklansering og musikk.

Tiden er over

Dalende medlemstall og dårlig økonomi er grunnen til at selskapet avvikles. Men selv om interessen for selskapet er sviktende, håper Kristiansen yngre krefter ønsker å overta jobben med å fremme Wildenveys forfatterskap, men ikke minst: fremme interessen for poesiens betydning for kulturell vekst.

– Vi i styret ønsker at noen, i samråd med Hanna Wildenvey, skal jobbe videre med dette. Alt har sin tid og nå er det på tide å finne nye veier å gå.

Wildenvey-Selskapet har årlig delt ut en poesipris. Formålet med utdelingen er «å styrke interessen for Herman Wildenveys dikterkunst og stimulerer arbeidet for at poetiske verdier får større plass i vår hverdag», ifølge en pressemelding fra selskapet.

I år går prisen til kulturformidler Øyvind Straume som har mange kjente diktere på sitt repertoar, også Herman Wildenvey.

I begrunnelsen fra juryen står det: «Vinneren evner å inspirere mennesker til å sette pris på ordets betydning.»

Straume skal selv delta på Wildenvey.

Avtroppende styreleder håper at poesiprisen kan videreføres, selv om selskapet legges ned.

– Kanskje kommunen kan se på dette eller Glade Dager som arrangere Litteraturfestival.

Wildenvey-Selskapet

Stiftet i april 1987, vedtatt nedlagt på ekstraordinært årsmøte i november.

Lørdag er det klart for Wildenveydagen på Hotell Wasilioff, som blir den aller siste i regi av selskapet.

Avslutter med utdeling av poesipris og utgivelse av epilogboken «Herman Wildenvey – et liv i poesiens verden»

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags