Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen har gjort noe lignende

Artikkelen er over 4 år gammel

I helgen møttes alle kompaniene fra Studio Nille og skaterne fra Larvik Skateboardklubb til kulturkræsj med forestillingen «Moove». Se stor bildeserie på artikkelen.

Bildeserie

Nille og skaterne

Hvert år danser Stiftelsen Studio Nille inn vårstemningen. Denne gangen ble forestillingen litt utenom det vanlige.

«Dette er noe nytt for Larvik. Ingen har gjort noe lignende før oss. Vi har pleid å være i Bølgen, men siden vi dette året samarbeider med Larvik Skateboardklubb, flytter vi like gjerne arrangementet til deres arena. På den måten får elevene våre oppleve og tilpasse seg en annerledes scene», forteller Elin Rusti.

Forestillingen vises også søndag.

Elin Rusti er daglig leder for Studio Nille, og står bak arrangementene for de tidligere forestillingene. Rusti forteller videre at hun liker å samarbeide med andre organisasjoner i Larvik.

«I fjor samarbeidet vi med STAG turnforening, og det gikk veldig bra. I år så jeg først for meg forestillingen i en garasje med hip hop og urbane dansestiler. Etter hvert kom jeg på at vi har hatt om det samme temaet tidligere. Deretter begynte ideen om å samarbeide med den lokale skateboardklubben å ta form.»

Leder for skateklubben, Inger Johanne Stene, var svært optimistisk når Rusti fortalte om konseptet.
Stene forklarer at dette var en fin anledning til å vise at skateklubben eksisterer. Ikke minst at hallen kan brukes til så mye mer enn bare rulling på brett.

«Både skating, hip hop og breakdance er en del av den urbane kulturen. Det er noe de fleste ikke tenker på, men er to sider av samme sak. Arrangementet vårt «Hashtag Moove» er et bevis på det».

Skeptiske

Under forberedelser, øvelser og mye venting, har det blitt knyttet nye bekjentskaper mellom de to miljøene. Danseren Tor Martin Odberg møtte skater Marius Naiboo lørdag morgen, nå er de kompiser.

«Dette har vi aldri gjort før, men det blir fett å prøve noe nytt.», smiler aspiranten Odberg. 

«Jeg tror det blir utfordrende å ikke kjøre på danserne mens vi skater. Når de danser er de er i sin egen verden», legger Naiboo til.

Til tross for at folk og deltakere var skeptiske i begynnelsen, var det ingen grunn til bekymring. De som så på kunne merke lidenskapen i lufta. Publikum fulgte nøye med når de ble guidet rundt i arenaen. Skatere og dansere opptrådte om hverandre, og lokalet ble fylt med jubel fra alle kanter. Resultatet ble en variert kombinasjon der selv ballett ble tilpasset til den mer urbane atmosfæren.

Fantastisk

Blant publikummerne sto blant annet Marianne Eidstad Pedersen med moren sin Ellen, for å se på sine to døtrene danse.

«Dette er første gangen vi er i skatehallen. Når Nille arrangerer noe, blir det bra. Dette levde absolutt opp til forventningene. Kjempefint at de tør å gjøre ting som er litt annerledes. Skaterne imponerte også. Helt fantastisk!» skryter de.

Skater Hermann Hansen synes det er moro at det kommer nye folk til hallen.

«Ja, det har aldri vært så mange jenter her før», bekrefter Noa Malmquist.

Malmquist er den eneste som både driver med både skate og dans på fritiden. Men denne gangen var det interessen for rullebrett som trakk det lengste strået.

«Jeg valgte å opptre som skater fordi jeg har aldri vært med på en skate-forestilling før. Vi fikk ikke gjort så mange triks. Men denne gangen var ikke hovedprosjektet å skate. Det er et høyt nivå på alle sammen», forklarer han.

 

Ungdommens stil

Med-koreograf Ellen-Catherine Rishaug er også mektig imponert over sluttresultatet.

«De er tøffe og sporty alle sammen. Vi har øvd på dansene siden nyttår, men har bare hatt noen få øvinger i skatehallen. Herfra kan vi ta med oss masse erfaring, takket være skaternes varme velkomst.»

«Inger Johanne Stene skal ha mye takk for at dette ble en så fin opplevelse. Hun er en ildsjel her i Larvik. Folk kom etterpå og sa at det var et vellykket show. Da får jeg lyst til å gjøre slikt igjen, gjerne med skaterne», fortsetter Rusti.

Under årets vårforestilling var stemmingen akkurat der den skulle være. Selv om de to miljøene kunne virke forskjellig, ble krysningen mellom dem presentert på en ny, spennende og frisk måte.

«Dette er ungdommen og deres stil. Det handler om å skape et miljø, men det å skape en møteplass er vel så viktig», avslutter en fornøyd Elin Rusti.

Kommentarer til denne saken