Dessverre var det ikke de store folkemassene som fikk oppleve Larvik Ungdomsmusikkorps' varierte og spennende program under deres årlige nyttårskonsert. Men de som tok turen til Munken lørdag, fikk virkelig valuta for pengene. Lik en tradisjonell nyttårskonsert, ble konsertprogrammet en reise både i tid, sted og musikksjanger.

Alt fra Chicagos musikalmusikk og Riverdance til Griegs «Ved Rondane» og Champagnegaloppen ble overbevisende framført, ledet av vekselvis Odd Terje Lysebo og Fredrik Gulbrandsrød.

Nytt av året, var samarbeidet med Porsgrunn Janitsarorkester. De to korpsene spilte samme nyttårskonsert på hver sin hjemmebane i helgen, og Larvik og Munken var først ut. Samarbeidet fungerte som det skulle, noe som sørget for full trøkk fra første pust i messingen.

Men tross et mektig korps på scenen, var det solistene som kom i sentrum lørdag. Et knippe unge sangere fra både Larvik og Porsgrunn fikk virkelig vist seg fram - mye takket være solid backing fra korpset.

De to korpsbyene stilte med hver sitt operatalent som gjestesolister - Martin Hatlo (18) fra Larvik og Didrik Solli-Tangen (19) fra Porsgrunn. De to ungguttene formelig lamslo publikum med sine uvanlig godt utviklede sangstemmer.

Martin Hatlo har i mange år vært en del av korpsmiljøet i Larvik, da som slagverker. Men da han som elev ved musikklinja i Sandefjord skulle sette opp musikalen «Which Witch» i fjor, prøvesang Martin for en sangrolle.

- Og plutselig ble slagverk-Martin til opera-Martin, smiler han.

Lørdag var han blant annet solist på «Mefistos seranade» fra Charles Gounods opera Faust. Med en så mektig basstemme, kompangert av et like mektig korps, ble nummeret et høydepunkt for mange.