Terningkast 5: Spaghettifest krydret med gullkorn

Stormannsgal: Lilli Skow Røed (Stig-Werner Moe) vil kjøpe Stavern for én milliard i årets show på Piraten. Til høyre er operasangeren i pumpeparken (Simon Andersen). (Foto: Peder Torp Mathisen)

Stormannsgal: Lilli Skow Røed (Stig-Werner Moe) vil kjøpe Stavern for én milliard i årets show på Piraten. Til høyre er operasangeren i pumpeparken (Simon Andersen). (Foto: Peder Torp Mathisen)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Les også:

DEL

Simon og Stig kan kunsten å godgjøre et publikum, med femretters italiensk middag før forestillingen. Men middagen viste seg å bare være forretten til et show på gourmetnivå.

Det har blitt harde kår i showbiz, erkjente superparet Stig Werner Moe og Simon Andersen i åpningssangen til lørdagens premiere.

- Show er ikke nok lenger. Mat ska'rem ha, vin ska'rem ha...

Simon og Stig har seks år med fulle hus bak seg og kan nok seile på goodwillen til stavernspublikummet en stund til.

Derfor er det ekstra imponerende at de strekker konseptet litt lenger enn de må, og fornyer seg - igjen.

Og selv om den positive innstillingen kanskje stiger i takt med vininntaket, så krever det mer enn Valpolicella å ha publikum i sin hule hånd i over to timer i strekk. Og det klarer Simon og Stig, avrundet med stående applaus fra noen av Norges beste i revysjangeren.

Selv om Italia er temaet i «Simon & Stig tråkker i spaghettien!», sitter de lokale poengene minst like tett som vanlig.

Forestillingens høydepunkt er minimusikalen «Gudmoren» med en eiesyk og forførerisk Lilli Skow Røed i hovedrollen.

Lilly (Stig-Werner Moe) har lagt bort planene om «et marmorpalass med kasino» i Larvik sentrum. Hun har nemlig tjent sin første milliard, og sikter høyere: Hun vil kjøpe selveste «Norges smilehøl» og rydde sommerbyen for turister.

Både Odd Nerdrum, Mette Ballestad og Kåre Kristoffersen blir Lillys ofre i en vanvittig italiensk mafia-såpeopera.

Til slutt er det bare vårrullmannen - spilt av årets nykommer og kapellmester Uy Houang - som står i veien for Lillys erobring. Han har nemlig tjent én milliard og førti kroner på vårruller, og vil også ha sitt eget sommerparadis...

Tekstene er små kunstykker, og sketsjene er en salig blanding av lokalt, globalt, aktuelt og universelt.

Simon og Stig er en institusjon i Stavern og en publikumsmagnet for hele Østlandet, og de skuffer ikke. De leverer et skarpt show uten dødpunkter, men er samtidig like avslappet på scenen som de er når de serverer tagliatelle og panacotta til sommerklare gjester.

Stig-Werner Moes enestående gummifjes er verdt en tur i seg selv, som når han spiller en bortskjemt norsk fjortisjente som synes det er «sykt usmud» med gjennskinn i TVen, i sketsjen «ut og nave». Eller når han er Osama Bin Laden i «Diktatorkameratene» med Kim Jong Il og Gaddafi.

Til og med 22. juli har kommet med, i et tankevekkende innslag hvor kommentarfelt-rasister blir bedt om å «returnere til sine mørke grotter».

Det er fortsatt plass til flere spenstige karakterer som kan dra showet helt til topps. Men listen av geniale innslag er lang som en sankthanskveld, og Simon og Stig utfyller hverandre i det som sannsynligvis blir årets sommerrevyhit.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags