Disse får heder og pris fra kommunen i år

PRIS OG HEDER: Inger Johanne Stene er en av de som Larvik kommune i år vil gi ekstra heder og en pris.

PRIS OG HEDER: Inger Johanne Stene er en av de som Larvik kommune i år vil gi ekstra heder og en pris. Foto:

Inger Martinsen, Nikolai Lysnes, Inger Johanne Stene, Hermann Stene og Agnes Brygge får i år priser og utmerkelse fra kommunen.

DEL

Larvik kommunes honnørpriser består av seks priser: Kulturprisen, pris for Ung Kulturutøver, Idrettsprisen, pris for Aktiv Utøver/Lag, Byggeskikkprisen og Bevaringsprisen.

Kultur- og oppvekstkomiteens møte 29. august valgte følgende prismottakere til Larvik kommunes priser for 2018:

Kulturprisen 2018: Inger Martinsen

FØLELSE: Du må ha en følelse for det du gjør når du skal lære folk å ta vare på de gamle tradisjonene og lære håndverket videre, sier Inger Martinsen.

FØLELSE: Du må ha en følelse for det du gjør når du skal lære folk å ta vare på de gamle tradisjonene og lære håndverket videre, sier Inger Martinsen. Foto:

Prisen deles ut til en mottaker som har gjort en verdifull frivillig innsats for kulturlivet i kommunen. Honnør til mottaker for verdifull frivillig innsats i kulturlivet. Varighet – innsats i kulturlivet over tid. Mangfold – innsats innen flere områder av kulturlivet og Kvalitet – fremmer/utøvelse av kultur av høy kvalitet er kriteriene. Inger Martinsen er aktiv i Larvik husflidslag og mye annen tekstilvirksomhet og foreningslivsaktiviteter.

Ung utøver – kultur 2018: Nikolai Lysnes

AKTIV:  Nikolai Lysnes har fått priser tidligere og markert seg både lokalt og nasjonalt som utøver.

AKTIV: Nikolai Lysnes har fått priser tidligere og markert seg både lokalt og nasjonalt som utøver. Foto:

Prisen deles ut til ung aktiv kulturutøver innen foreningslivet i kommunen.

Utøveren kan ha utmerket seg som motivator for andre, bidrar til godt miljø i sin organisasjon og på sitt felt og legger ned en ekstra innsats utover det som kan forventes. Nikolai Lysnes har i flere år markert seg innen musikkfeltet, både som utøver og gjennom opplæring av unge rekrutter.

Idrettsprisen 2018, frivillig: Inger Johanne Stene

Prisen deles ut til en mottaker som har gjort en verdifull frivillig innsats for idretts- og friluftslivet i kommunen. Inger Johanne Stene er primus motor i skatemiljøet i Larvik.           

Idrettsprisen 2018, aktiv utøver/lag: Hermann Stene

BLE HISTORISK: Hermann Stene (25) fra Larvik ble historisk i X Games da han skatet som den aller første norske finalisten i streetskate-øvelsen noen sinne i Oslo.

BLE HISTORISK: Hermann Stene (25) fra Larvik ble historisk i X Games da han skatet som den aller første norske finalisten i streetskate-øvelsen noen sinne i Oslo. Foto:

Prisen deles ut til aktiv utøver eller lag i kommunen for resultater på høyt nivå. Hermann Stene har i mange år vært markant utøver i det nasjonale skatemiljøet.

Byggeskikkprisen 2018: Agnes brygge – Sjøparken

AGNES BRYGGE: Sjøparken på Agnes får nå pris fra Larvik kommune.

AGNES BRYGGE: Sjøparken på Agnes får nå pris fra Larvik kommune. Foto:

Byggherre: Agnes utvikling AS,

Arkitekt: Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS

Nybygg godt tilpasset omgivende bygningsmiljø og/eller natur- og kulturlandskap samt arkitektonisk særpreg, nyskapende formspråk/materialbruk på nye hus, tilbygg og anlegg er noen av kriteriene til denne prisen.

Bevaringsprisen deles ikke ut i år. Prisene vil bli tildelt senere i år, i et fellesarrangement.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags