På gulvet ligger to vinterkledde gutter med maling på klær og fingre og sørger for at Somleby tar form.

Premieren på den årlige danseforestillingen til studio Nille nærmer seg. Denne uka sørget to unge malere for at sceneteppene ble sprayet og Somleby tok form, byen hvor det meste skal skje i studio Nilles årlige juleoppsetting.

Årets danseforestilling heter «Lille Jazz» og regissør Erlend Tveite kan røpe litt av handlingen.

- Lille Jazz handler om en gul «sprutt» som bor i en skog og blir jaget ned på torget i Somleby. I denne byen vil politikerne sprenge kulturhuset.

- Er historien inspirert av virkeligheten?

- Ja, litt! Men jeg bruker å si at Somleby ikke er Larvik. I Larvik har de jazz i magen til å bygge kulturhus!, sier Tveite.

Han kommer opprinnelig fra Arendal, men er bosatt i Sandefjord. Dette er hans første regijobb og selv om det kun er et par uker til premieren på «Lille Jazz», mener han å ha alt under kontroll.

- Vi er der vi skal være. De siste ukene blir alltid hektiske, men vi kommer i mål!, sier debutanten.

Han har hyret inn to unge gutter for å male sceneteppene.

Vinduene står oppe for fullt, men malingslufta henger likevel tungt i lufta på Tanum skole. Dette er arbeidsforhold Anders Gjennestad (26) fra Arendal og Andreas Neumann (22) fra Grimstad er vant til. Til daglig studerer guttene på Strykejernet kunstskole i Oslo med hovedfokus på graffiti.

Det er deres første oppdrag til teater og scenografi, men guttene har erfaring i alt fra å dekorere russebusser til å male bakgrunn til musikkvideoer. De synes det er spennende å være med på å dekorere bakteppe til danseforestillingen som har premiere 1. desember.