– Det ble en kjempesuksess!

Mer enn forventet: Nærmere 400 publikummere stilte ved Minnehallen kl. 04.00 søndag morgen. Det var mer enn arrangørene forventet.foto: Kåre Christoffersen

Mer enn forventet: Nærmere 400 publikummere stilte ved Minnehallen kl. 04.00 søndag morgen. Det var mer enn arrangørene forventet.foto: Kåre Christoffersen

Artikkelen er over 1 år gammel

Strålende fornøyde og litt døgnville oppsummerte Arve Tellefsen og Kåre Christoffersen årets Kammermusikk i Stavern som en ny suksess

DEL

– Soloppgangskonserten ved Minnehallen ble en kjempesuksess. Nærmere 400 kom for å høre Arve Tellefsen og alle andre festivalartister, smiler Kåre Christoffersen mens musikalsk ansvarlig, Arve Tellefsen står ferdig pakket og klar for nye utfordringer.

– Det var faktisk folk som overnattet i fluktstoler der ute, ler Christoffersen.

– Da jeg var ute og kjente på været rundt kl. 03 var det varmt og godt, men ved konsertstart kom det en kald vind og jeg ble iskald, forteller Tellefsen som likevel var imponert av opplevelsen.

– Utrolig flott. Vi fikk soloppgang på den ene siden og fullmåne på den andre. Og så mye folk, smilte han fornøyd.

Ikke forberedt

Kåre Christoffersen hadde gjort klar kaffe og croissanter til 150 publikummere.

– Jeg trodde jeg hadde tatt godt i, men der bommet vi. Likevel var folk strålende fornøyde og bare blide, forteller Christoffersen.

Musikkmessig var Tellefsen godt forberedt.

– Jeg valgte musikk av ærbødighet til stedet og krigsseilerne og alle artistene i festivalen var med på konserten, forklarer Tellefsen som gjerne gjentar dette neste år.

– Jeg er veldig fornøyd med alt i festivalen. mer folk enn noensinne. Fullt på alle konserter, og så denne avslutningen.

Han vil ikke si noe om dette var den beste festivalen, for hvert år er forskjellig på sitt vis.

– Men med Kåre i spissen for en god festivalorganisasjon går jo dette alltid bra, mente Tellefsen.

Les også: Har imponert i 23 år

Les også: De beste strømmer til Stavern

Program er et valg

– Det er alltid en balansegang med programmering. Skal det være seriøst, veldig seriøst eller litt lett og populært. Det største publikummet liker musikken litt lettere, mens kritikere og slike vil ha det mer seriøst, forklarer Tellefsen.

Kammermusikk i Stavern har som festival klart å kombinere godt så langt. Det viser alle utsolgte arrangementer og når de på toppen nå klarer å skape en soloppgangskonsert som gir rom for en større publikumsmasse er de fornøyde.

Festivalen startet torsdag og avsluttes med en gratiskonsert på Fredriksvern Verft midt på dagen søndag.

Der kunne publikum høre alle elever på festivalens egen sommerskole for unge talenter.

Når årets festival er avsluttet begynner arbeidet mot neste år for den driftige gjengen i Stavern, og for musikalsk ansvarlig, Arve Tellefsen.

Og etter den nattlige suksessen med soloppgangskonsert vil man nok tro at den allerede er lagt inn i planen for neste år.

Festivalen vil tilby konserter med klassisk musikk fremført av musikere på høyt, profesjonelt nivå, slik gir de publikum mulighet til å oppleve musikalske lykkestunder som bare levende fremførelser kan gi.

I år har de tatt festivalen et skritt videre.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags