Gå til sidens hovedinnhold

Ingrid (22) har drømt om å jobbe med musikk hele livet - lørdag varmer hun opp for en stjerne

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Ingrid Emilie Bakker (22) ble spurt om å varme opp på Stavernlive lot hun seg ikke overbevise lett. Men med en gitarkamerat og gode forberedelser, står hun på scenen denne lørdagen.

- Det er jo lenge siden jeg har sunget sånn ordentlig. Så jeg var redd stemmen min var for rusten eller at jeg ikke hadde like mye å gå på. Det tok noen dager før jeg gikk med på det, sier Ingrid Emilie Bakker.

Hun har sunget hele livet, og har en drøm om musikkarriere. Da hun var 12 år gammel var hun med i jentegruppa M.I.L.C., og som 14-åring gav hun ut egen plate - og i 2015 gikk hun videre til semifinalene i Idol.

- Musikk er jo det jeg elsker, og jeg tror jeg ville angret fryktelig om jeg lot denne sjansen til å varme opp for selveste Lissie passere forbi, forklarer Ingrid.

Men hun trengte noen til å stå på scenen sammen med henne. Da var ikke kompisen Andreas Ertesvåg vond å be.

- Vi har aldri spilt sammen før, men vi utfyller hverandre og er et godt team, smiler Andreas, som stilte kjapt opp med gitaren under armen.

Har vært lange dager

Ved siden av å jobbe hver dag denne sommeren, har Ingrid også skullet få i gang sangstemmen på en snau uke.

- Jeg takket ja på litt kort varsel, så dagene har blitt lange. Først jobb, så er det rett hjem og øve hele kvelden sammen med Andreas. Det er omtrent sånn uka har sett ut, ler hun.

- Onsdag landet vi det meste. Sangene vi skal synge, samspillet vårt sitter ganske bra, og vi er jo trygge på hverandre, forteller Andreas.

I repertoaret vil man finne både kjente slagere og sanger kanskje ikke alle har hørt før. Helt sikkert er i alle fall at det blir akustiske coverversjoner av låter de selv digger.

- Jeg måtte ta meg litt sammen og se hvilken mulighet dette faktisk er. Det var vel en liten djevel inni meg som ville ut og spille musikk, sier Ingrid med et smil.

- Hva er det verste som kan skje, liksom? spør Andreas.

- Nervene er på plass

Duoen har stått på siden mandag, og sammen har de jobbet med å sette sammen en sangliste som de tror og håper publikum tar godt imot.

- Når jeg spiller og synger, forsvinner jeg helt i min egen verden. Jeg vet at jeg kommer til å være sinnsykt nervøs før vi går på scenen. Men det er ingenting som slår det adrenalin-kicket man får når man er ferdig, sier Ingrid entusiastisk.

Men hun innrømmer at etter intense dager med masse øving, har det gått litt utover stemmen.

- Jeg merket det etter et par dager, at stemmen begynte å bli sliten. Jeg håper bare det bedrer seg til lørdag, det gjelder å spare meg litt nå i forkant, fortsetter hun.

Men nervene er på plass, og både Ingrid og Andreas merker at det kribler litt ekstra av å skulle levere for et så stort publikum.

- Ingrid har jo gjort dette mange ganger før, og jeg vet at dette kommer til å gå bra. Vi er en god duo, sier gitaristen.

- Vi kan ikke mer enn å gi vårt beste, og det lover vi å gjøre, avslutter de.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.