David Guetta til Stavernfestivalen

Den franske DJ-artisten David Guetta er klar for Stavernfestivalen 2018.

Den franske DJ-artisten David Guetta er klar for Stavernfestivalen 2018.

Artikkelen er over 2 år gammel

Den franske DJ-en og hitmakeren David Guetta, kjent for hits som ‹‹2U›› med Justin Bieber og ‹‹Titatinum›› med Sia. Nå er han hyret til sommerfestivalen på Fritzøe golfbane i juli.

DEL

Ifølge en pressemelding begynte David Guetta som DJ i 13-årsalderen, da han fikk et hjemmestudio i kjelleren til jul. Etter å ha startet sin DJ-karriere i Paris har han solgt over ni millioner album og 30 millioner singler verden over. I 2011 ble han kåret til verdens beste DJ i DJ Mags top 100 DJ-liste. Det tilsier at han har høy stjerne hos fansen.

Bildeserie:

Guetta har også vunnet en Grammy Award, og han har flere album på CV-en. Albumet ‹‹Nothing But the Beat›› lå på førsteplass på iTunes i flere måneder og er den hittil mest solgte platen hans. I 2013 kåret verdenskjente Billboard singelen ‹‹When Love Takes Over›› til det beste danse/pop-samarbeidet noensinne.

– Han har jobbet med verdenskjente artister som Justin Bieber, Nicki Minaj, Sia, Akon og Ne-Yo, for å nevne noen – og nå er han klar for å gi publikummet på Stavernfestivalen tidenes danceparty! skriver Vibeke Ulvær Dahl i Stavernfestivalen.

Bildeserie:

David Guetta har ved flere anledninger gjestet Norge. Men selv om konsertene hans er preget av stort trykk og begeistring, har ikke alltid musikkanmelderne hyllet den franske artisten like mye. Tidlig i september skrev musikkjournalist i Stavanger Aftenblad, Leif Tore Lindø, blant annet dette:

«David Guetta har vært storformats konsert-dj i godt og vel ti år, kanskje den største av dem alle. Det er han fordi drinkene han mikser virker, selv om de ikke smaker så godt. Det er få nyanser der, lite finesse og lite nytt. Lista ligger lavt, så han river ikke. Jeg er ganske sikkert i bakevja, men å se en middels motivert fyr veifte uengasjert med hendene mens han spiller ferdigkoket sitt, den store kunstneriske verdien der har jeg veldig vondt for å se. Om det bare låt stilig, men det tangerer bare «ok», helt unntaksvis «ok pluss». Det hjelper ikke at han øser på med småsnutter av gamle hits heller.»

Men Lindø er også positiv:

«Mye kan sies om David Guetta, men en ting er uomtvistelig. det virker det han gjør. Means to an end-delen av dette er vellykket som bare det. Folk danser, hopper og synger. Det er et voldsomt trøkk, som vi i stasjonsvognsegmentet sier. Lysshowet er hypnotisk og forseggjort, animasjonene svulmer fram og selv om han må grave dypt, klarer Guetta i det minste å late som han er i gassen.»

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags