Gå til sidens hovedinnhold

Stjernedebut fra Holm

Artikkelen er over 6 år gammel

Det Ingebjørg Berg Holm har fryktet aller mest etter sin krimdebut, er fullstendig stillhet. I påsken rasler hun med påskeharen hjemme i Larvik og signerer bøker i byens bokhandler.

– Det står 1–1 mellom Jo Nesbø og meg. Men påskehønene leder med tre, smiler Ingebjørg Berg Holm bak det provisoriske bordet hos Norli på Amfi.

Bak stabelen av debutromanen «Stjerner over, mørke under» har hun sin gule lapp der hun sirlig noterer kundenes favorittkjøp. Og etter en halvtimes signering er det altså uavgjort mellom henne og Nesbø.

– Holder det seg utover våren er jeg godt fornøyd, sier Berg Holm som nyter påskedagene hjemme hos mamma Dagny Holm og pappa Andreas Berg i Greveveien, sammen med mann og barn.

Interiørarkitekten fikk ideen om boka da hun var i fødselspermisjon. At handlingen ble lagt til Hurum var litt tilfeldig.

– Jeg så på Norgeskartet, og diskuterte med venner og familie hvor kontrasten mellom det gamle bondesamfunnet og det moderne livet i hamskifteperioden var størst. Derfor ble det Hurum. Og jeg har vært på to researchturer og snakket både med en lokalhistoriker og en kjentmann. Så stedet er så absolutt virkelig, sier Ingebjørg.

Hun var halvferdig da fødselspermisjonen var over. At Scibsted valgte å satse på henne, er hun både stolt og glad for.

– Det å ha en redaktør som passer på deg og «kill your darlings» har vært nyttig. Og dette er gøyere enn noe. Tar det av slutter jeg tvert som interiørarkitekt. Selv om jeg elsker min nåværende jobb, er hun rask med å legge til.

Hun beskriver sin debutroman «Stjerne over, mørke under» som en krimbok, selv om hun har fått kommentarer på at det er historisk roman med et mord.

– Den er bygget opp som en kriminalroman med et klassisk krimskjelett. Så prøver jeg kanskje å fortelle litt mer enn en vanlig krimroman, sier hun og røper at hun alltid har elsket å skrive.

– Å skrive stil var det morsomste jeg visste. Faktisk har jeg ikke skrevet noe særlig siden jeg sluttet på vidergående. men jeg håper selvfølgelig det blir flere bøker, sier Ingebjørg Berg Holm og konstaterer at det fortsatt står uavgjort mellom krimdebutanten og den langt mer meritterte Jo Nesbø.

ANMELDELSE: Glitrende og språksterk krim  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.