Hanne Krogh skapte julestemning med kjente og kjære julesanger i Bølgen kulturhus på selveste lille julaften.

Med seg på scenen hadde hun de tre kjente tenorene Marius Roth Christensen, Nils Harald Sødal og Thomas Ruud, og sist men ikke minst sangkoret Tunklang.

– Jeg har vunnet julegavekonkurransen, som får synge med disse tre flotte tenorene, sa Hanne Krogh da hun presenterte tenorene for et julepyntet publikum. Hun strålte på scenen i sin røde julekjole, og glødet av julestemning.

– Hva er jul for oss? Jo, det er varme følelser. Julen er først og fremst håp. Jeg husker så godt min barndomsjul. Siden mine foreldre hadde flyttet hjem fra New York, ble julen hos oss preget av amerikanske julesanger. Veien herfra gikk til «Have yourself a Merry Little Christmas». Hanne Krogh henvendte seg så til den lokale tenorhelten Marius Roth Christensen fra Nøtterøy, og ba han se opp i salen. Der midt i salen satt hans kone Trude og tre barn, og Christensen ble så rørt at Krogh gav mikrofonen først til Thomas Ruud, som til vanlig er ledende tenor på operascenen i Stuttgart. Og publikum kunne nyte «I’m dreaming of a white Christmas».

Til hver sang hadde Hanne Krogh en liten fortelling, noe spesielt hun forbandt med akkurat den julesangen. Hun fortalte om Prøysenstua på Hedmarken og krakken som står ved vinduet der, og sang «Nå har vi vaska golvet og vi har børi ved». Det var så man kunne se at publikum i salen senket skuldrene og tok julestemningen innover seg.

– Bestemødre er viktig i julen, og jeg forbinder julen med en tur til bestemor i Haugesund, eller Besta som jeg kalte henne. Vi dro fra Oslo, og måtte kjøre langt med både buss, tog og ferje. Jeg husker lukten av kongerøkelse da jeg endelig kom inn til besta, og lyden av jul, av små engler som snurret rundt på peishylla. Så bar det opp på bestas fang og hun sa «kjære barn» til meg, minnes Hanne Krogh. Fra dette koselige juleminne fikk publikum videre servert den vakre julesangen «Romjulsdrøm».

– Min mor pleide bestandig å ta med seg barnebarna på «Reisen til julestjernen» med Hanne Krogh, fortalte Tove Karin Gutterød, som gledet seg stort over å være på julekonsert med Hanne Krogh. Hun koste seg på konsert sammen med sin mor Aslaug Gutterød, som med sine 91 år er sprek for alderen og har stor sans for Hanne Krogh.