Storslått ABBA- symfoni i Hjertnes

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Tekst og musikk signert Benny Andersson og Bjørn Ulvaeus er i seg selv verdt en helaften. I Hjertnes ble i går kveld «ABBA in Symphony» gjennomført med høyt kunstnerisk nivå og strålende sanglede. (foto: Per Marvin Tennum)

DEL

De to ABBA-gutta, Benny Andersson og Bjørn Ulvaeus, har skapt musikalske perler på rekke og rad. I Hjertnes i går kveld ble sommersesongen innledet med premiere på «ABBA in Symphony». I fjor sommer gjestet også Kaunas Symphony Orchestra Hjertnes, da også med Tommy Körberg som ansvarlig regissør og en av solistene. Da var det musikken til «Chess» som var i fokus. Sommerens forestilling i Hjertnes er viet det mer poppregete Andersson/Ulvaeus-repertoaret, musikken de skapte og framførte med sine daværende partnere, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad. Denne sommeren blir Hjertnes fylt med 30 av ABBAs eventyrlige popklassikere. Det blir ikke kjedelig ett eneste sekund.

Tommy Körberg skal på mange måter være det store trekkplasteret når det bys opp til popnostalgi i Sandefjord denne sommeren. Slik blir det ikke. For i Hjertnes er det helheten som fenger mest. Produsent Jan Jensen har fått med seg lydansvarlige med stor sans for det særpregne ABBA-soundet. Solistene Trine Rein, Geir Rønning og estiske Maarja gjør en utmerket jobb, både i soloinnslagene og når de som sommerlige ABBA-kopier gjør deres mest kjente kvartettlåter. Korsangerne Helle Grankel, Marit Strømøy og Jannicke Abrahamsen er sammen med Kaunas-symfonikerne og et tettspillende svensk band med på å skape ypperlig ABBA-tolkninger.

Tommy Körberg står ansvarlig som regissør, men kan ikke ha hatt store jobben. For i Hjertnes dreier alt seg om den musikalske hyllesten til to av populærmusikkens aller største låtskrivere.

Perlene er mange i «ABBA in Symphony», og «alle» har et forhold til poplåter som «Waaterloo», «SOS», «Dancing Queen»m «Knowing you, knowing me», «Fernando» og «The winner takes it all». Og når musikere og solister avslutter med «Thank you for the music», understreker de nettopp hva dette handler om.

«Abba in symphony» er verken kvikke dansetrinn eller scenisk finurligheter. Det er en forestilling der musikkens ærlighet står i sentrum. I to og en halv time blir publikum tatt med gjennom drøye ti år av popens musikkhistorie. Det er en utmerket investering å ta med seg utover sommeren.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags