Storstilt korprosjekt

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

100 korister og musikere ga en praktfull opplevelse i en nesten fullsatt Larvik kirke

DEL

I lyset fra ettermiddagssola inn kirkevinduene sørget de rundt 100 koristene og musikere for å gi en praktfull opplevelse i en nesten fullsatt Larvik kirke lørdag ettermiddag.

Korene Swinglett, Tungklang vokalensemble og Korverket har tilknytning til henholdsvis Holmestrand, Larvik og Lommedalen i Bærum. I helga hadde kortrioen lagt opp til en miniturné i samtlige av korenes hjemsteder. Den første konserten ble holdt i Larvik kirke lørdag ettermiddag. I programmet sto foruten «Requiem» andre verk av komponisten John Rutter. Trond Kleven sørget også for noen nydelig klassiske stykker på klaver under konserten.

Til selveste avslutningen fant samtlige 90 korister seg hver sin plass fremst i kirkerommet, før de fremførte finalen, «Requiem» i sju satser. Solist i to av satsene var Karianne Eikenes fra Tungklang.

Dirigent for korene fra Holmestrand og Lommedalen, orgelspiller og Tjøllingmann, Øystein Lund Olafsen var fornøyd etter den første av de tre korkonsertene.

- Vi har ikke hatt så mange felles øvelser, og jeg synes dette gikk veldig bra. Det er spennende hvor mange som kommer på kirkekonsert på en lørdag. Det var mange i Larvik kirke, men skulle gjerne ha vært enda flere, mener Lund Olafsen.

- Hvor vanlig er det at så mange korister står på en scene?

- Det er ikke vanlig, det måtte være gospelkor i så fall. De fleste norske blandede kor har mellom 25-50 korister.

Det er første gang disse tre korene går sammen om et samarbeidsprosjekt. Selv om flere av korene har sunget «Requiem» av John Rutter før, er det nytt for de tre korene å gjøre det sammen.

- Det er veldig gøy når man har ekstra overskudd og kunne prøve et slik prosjekt, og det er artig å få reist rundt med konserten til de ulike stedene, sier Olafsen, som søndag dro videre med korene for å holde samme konsert i Holmestrand kirke og Lommedalen kirke.

- Vi er nok litt varmere i trøya, men det er ting man må venne seg til, det blir ny dag, nytt lokale, nytt publikum og konsert relativt tidlig på dagen, sier Olafsen, som avslutter med at han ikke ser bort fra at det blir flere samarbeidsprosjekter mellom disse korene.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags