Stort kor for Requiem

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tunklang Vokalensemble og to gjestekor slår seg sammen i Larvik kirke lørdag.

DEL

Da er det John Rutters Requiem som står på den musikalske plakaten.

Sammen med Swinglett fra Holmestrand og Korverket fra Lommedalen i Bærum, byr Tunklang Vokalensemble på Requiem av John Rutter lørdag.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom tre kor, og det hele ledes av Jens Peter Mikkelsen og Øystein Lund Olafsen. Mikkelsen er til daglig dirigent for Tunklang, mens Olafsen dirigerer de andre korene. Det vil være hele 80 sangere som framfører Requiemet denne helgen.

I tillegg til de nevnte kordirigentene vil det være et sterkt innslag fra lokale musikere på konsertene som spilles både i Larvik, Holmestrand og Lommedalen i løpet av helgen.

Kari Anne Eikenes vil være solist, Jan Brozowsky spiller cello og Inger Marie Korsmo fløyte. Øvrige musikere er Svein Nafstad på obo, slagverker Andreas Bratlie og Trond Kleven på piano. I tillegg vil Øystein Lund Olafsen spille orgel.

Requiem fra 1985 gjorde John Rutter kjent som komponist i mange land. Denne komposisjonen ble fremført over 500 ganger bare i USA i løpet av de seks første månedene etter lanseringen. En slik spontan suksess hadde ikke funnet sted innenfor kunst- og kirkemusikken på mange årtier tidligere.

Også her i Norge er John Rutters Requiem fremført en rekke ganger.

Det loves en storslagen koropplevelse med meget vakker musikk som er verd å få med seg. Korene vil også fremføre andre verk av John Rutter, som for øvrig er den mest spilte komponisten av alle som er født etter 1940.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags