Suksess for Lardal-utstilling

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Nærings- og handelsminister lardølingen Dag Terje Andersen åpnet Oktober-utstillingen i Svarstad i går.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Velkommen til årets sensasjon i Svarstad, sa en lykkelig Anders Hoff, leder av Lardal kunst- og hobbyforening, da Oktober-utstillingen åpnet i Klokkergården i går kveld.

At Tore Hogstvedts separatutstilling er en begivenhet, er nemlig ikke til å komme utenom. Av flere har han blitt kalt Norges svar på Monét, og har etter hvert jobbet seg opp til å bli en svært anerkjent kunstner.

Selve åpningen var det nærings- og handelsminister lardølingen Dag Terje Andersen som sto for.

- Sånn kunst liker jeg veldig godt, for jeg ser hva det er. Lardal har alltid sendt mye bra til Siljan, blant annet ordførere og gode kjerringemner, og nå har vi også gleden av å ha deg her, sa han henvendt til Hogstvedt, og til godlynt latter fra de fremmøtte.

Anders Hoff fortalte at kontakten mellom Hogstvedt og foreningen kom i stand ved en tilfeldighet i sommer. Det begynte med at Hoffs nabo, Odd Hogstvedt som er onkel til kunstneren, sendte en brosjyre over hekken.

- Dermed heiv vi oss på. Nå har Tore hatt utstilling i både Toronto og Paris, så vi synes progresjonen er god ved at han nå kommer til Klokkergården, sa en smilende Hoff.

Klokkergården var pyntet med levende lys og blomster. Maleriene til Tore Hogstvedt hang pent dandert rundt omkring i begge etasjer. Bildene og det gamle huset kler hverandre, ikke minst etter at stua i Klokkergården er pusset opp.

På kjøkkenet var det servering av epler, morrpølse, salte kjeks og sprudlende drikke i høye glass.

Tore Hogstvedt, var også fornøyd med både utstilling og fremmøte. Han uttrykker stor glede over å få dele bildene sine med publikum.

Og folk var heller ikke vonde å be. Mellom 70 og 80 stykker så ut til å ha en storveis kveld i Klokkergården.

- Vi selger så det fyker, det er mange flere folk enn vi torde å håpe på, og det er en fenomenal stemning her, strålte Hoff.

For de som ennå ikke har benyttet anledningen, holder utstillingen åpen både lørdag og søndag.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags