Svarstad kirke jubilerer

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hele 350 år etter ferdigstillelse, jubilerer Svarstad kirke denne helgen med forskjellige arrangementer over tre hele dager.

DEL

Kommende helg feirer Svarstad kirke 350 år. Det var en gang i løpet av året 1657 at kirken sto ferdig. Den gang som den tredje kirken på stedet. Jubileet skal denne helgen feires tre dager til ende.

Fredag kveld er det jubileumskonsert i kirken med kor og solist fra Lardal. Det er Lardal kantori, Lardal barnekor og mezzosopranen Charlotte Thingelstad som har satt hverandre stevne som åpning på festhelgen.

- Ved konsert blir det framført et bredt spekter av sang og musikk. Her burde det være noe for enhver smak, forteller kantor Kjell Håkestad.

Lørdag er det historisk dag i Klokkergården.

- Her vil Tor Bjørvik fortelle om kirkeliv i gamle dager. Anders Hoff vil ha utstilling av ikoner han har malt. Det er ikke mange som maler ikoner her oppe, påpeker Håkestad.

- Det blir også aktiviteter for barn og mulighet til å se litt av det Klokkergården har å by på, legger han til.

Søndag er det den store festgudstjenesten i kirken.

- Her vil prost Terje Fonk og tidligere sokneprest Øyvind Christophersen delta. Korsang blir det ved Lardal barnekor og Lardal kantori, sier Håkestad.

Ved gudstjenesten vil også kirkens nye prosesjonskors bli innviet. Det er selvfølgelig laget av Anders Hoff.

Etter gudstjenesten er det fest og kirkekaffe på ungdomsskolen for alle som måtte ønske å delta.

- Dette blir en helt vanlig jubileumsmarkering med flotte taler og presentasjon av kirkens historie, lover Håkestad.

I forbindelse med jubileet kommer det også en gjest fra England, nærmere bestemt byen Great Yarmouth. Der har Lardal kantori vært på visitt fire ganger. Nå er altså turen kommet til et gjenbesøk.

- Vi håper at folk i Lardal denne helgen vil vise at de setter pris på kirken sin ved å delta på de arrangementer som finner sted. Det skulle absolutt være noe for enhver smak. Vi setter også stor pris på besøket fra England, sier kantor Kjell Håkestad som igjen tar med seg Lardal kantori over til Great Yarmouth i vinter.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags