Takt og tone i Badeparken

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Se video og bildeserie.

  DEL

  Lørdag formiddag var det generalprøve til 17. mai da Vårmønstringen for korps gikk av stabelen i Badeparken ved biblioteket.

  Hele 14 korps og flere hundre korpsmedlemmer deltok under årets utgave av Vårmønstringen, som på grunn av oppussingsarbeidet på torget i år var flyttet til Badeparken ved biblioteket.

  – Jeg var redd for været på forhånd, men det holdt. Dette gikk bra, og jeg er virkelig fornøyd med publikumsoppslutningen, sier Kjell Skåret fra arrangøren Janitsjarringen i Larvik, og legger til:

  – Jeg er en takknemlig arrangør. Alle korpsene er positive til å være med på dette.

  Siste test før den store dagen

  Det årlige arrangementet fungerer som en siste drill for korpsene før 17. mai. Tamburmajor i Østre Halsen skolekorps, Sigrid Hokstad (16), synes det er moro å være på samlingen.

  – Det er veldig morsomt å møte alle de andre korpsene. Jeg synes det er fint å få se de andre uniformene, spesielt de som drillerne har på seg, sier hun.

  Den unge kvinnen har vært med i korps i åtte år og synes det er en fin hobby.

  – Det er veldig morsomt. Vi lærer veldig mye og det er fint å kunne være en del av et fellesskap, sier Hokstad, og innrømmer:

  – Det beste med korps er at vi spiller så mye forskjellig musikk og er med på så mange turer. Neste år skal vi til Spania. 

  Tenåringen ser fram til nasjonaldagen, selv om programmet er hektisk.

  – 17. mai er veldig stressende. Vi begynner å spille kvart på sju og jeg må stå opp klokka seks. Vi spiller første ei runde på Halsen, så i barnetoget og på ettermiddagen på Østre Halsen barneskole. Men jeg gleder meg veldig til det, det er veldig morsomt, sier Hokstad.

  Send tekst og bilder «

  Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

  Artikkeltags