Livet handler ofte om å forsere en hindring på veien. Enten man er i båt eller man er i et parforhold. Begge disse utfordringene får vi bli med på når gjengen i teatergruppen Tre på rad tar publikum med på et morsomt og nært møte med to par som på hver sin måte har utfordringer i samlivet, og i båtlivet.

Vi møter paret Bendik (Sondre Hinze) og Agathe (Liv Neslowe) og tas raskt inn i livet og historien deres. Og den noe vage drømmen om båt. Styrken Agathes tro på at en båt vil gi en følelse av idyll, og Bendiks tydelige usikkerhet på om han behersker sjøen.

Begge disses innseiling til båtlivet speiler også resten av personligheten deres.

På den andre siden møter vi Lars (Anders Gjønnes) og Mona (Line Kaupang) som er mer av de selvsikre og brautende båteierne.

Men under det høylytte har de også sin usikkerhet i livet.

Mer enn båt og sjø handler dette stykket om kommunikasjon og trygghet i parforhold og overfor andre mennesker.

Og det er veldig morsomt. Når det utspilles usikkerhet og kommunikasjonsproblemer alle kan kjenner seg igjen i, blir det alltid morsomt.

Mona er den overpositive dama som strutter av glede, mens mannen Lars er prototypen på mannlig kommunikasjon, med sin mumling og korte intetsigende setninger.

Les også: Her vil nok mange kjenne seg igjen

I Bendik finner vi en usikkerhet de aller fleste prøver å skjule, så også han. Og Agathe er den som vil ha det meste, vil videre og vil ha mer lykke.

Totalt sett kan alle kjenne seg litt igjen i hver av disse. I situasjoner de kommer opp i, og i usikkerheten de av og til føler.

Men om kommunikasjonen av og til går galt for de fire figurene, er skuespillernes kommunikasjon med publikum helt på topp.

Scenografien er så enkel som man kan få den. Publikum sitter tett på, på tre sider, og får alt fra fire som kan det med å formidle direkte. Scenen består kun av fire benker, som med små grep blir både hjem og båter. Det enkel er ofte det beste og løfter blikket og fokus til skuespillerne hele veien. Her er ingen flotte kostymer, kvikke lysskift eller annet mikkmakk.

Les også: Lene Marlin valgte Anders fra Larvik

Med fire dyktige sangere i en teaterforestilling, forventer man selvfølgelig noe sang. Det får vi. I massevis, og på morsomt vis. Låter som får bølgeskvulp og salt til å legge seg i den lille teatersalen. Morsomme tekster og tekster som forteller mye om det som foregår i hodene til aktørene, og som har foregått tidligere i livene deres. Vi blir ekstra godt kjent med de gjennom disse sangen.

Regimessig er det gjort en flott jobb for å få kommunikasjonen direkte til hver enkelt i salen. Her har Tre på rad fått til en veldig morsom og flott forestilling som passer for alle, enten de har båt eller ikke.