Smartine er tilbake med et miljømysterium

Smartine: Line Kaupang, Martine Ugland og Thomas Ottersen får det tøft i «Miljødetektiven Smartine og Spøkelsesskipet» på Galeiscenen.foto: per Albrigtsen

Smartine: Line Kaupang, Martine Ugland og Thomas Ottersen får det tøft i «Miljødetektiven Smartine og Spøkelsesskipet» på Galeiscenen.foto: per Albrigtsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det lages stadig nye forestillinger med Miljødetektiven Smartine. Denne uken er det premiere på hennes møte med Spøkelsesskipet på Galeiscenen.

DEL

Serien med spennende barneteater rettet mot barn og unge der Miljødetektiven Smartine er hovedpersonen, får et nytt kapittel.

Det øves intenst på Galeiscenen før ukens ferske forestillinger.

Som alltid er det gruppen Scenegal som står på scenen og Hedda Brekke Aronssen står igjen for både manus, musikk og sanger.

– Alt skjer denne gangen på fiskeskøyta «Framferd», forteller Line Kaupang, som sammen med Martine Ugland, Thomas Ottersen og Håkon Steinsholt, er skuespillerne denne gangen.

Matrosen, spilt av Ottersen, ser seg nødt til å tilkalle Miljødetektiv Smartine.

– Han mener det er et spøkelse som griser til båten med svart spøkelsesslim, forteller Kaupang.

Det haster med å finne gjerningsmannen, før hele havna blir ødelagt!

Og alle får bli med Miljødetektiven Smartine i etterforskningen ombord på fiskeskøyta Fremferd i jakten på det svarte spøkelset.

Les også: Smartine fikk hjelp av Økokrim

Les også: Helt sirkus for publikum

Egen miljødag

– Vi spiller forestillingen onsdag, fredag, lørdag og søndag. Torsdag lager vi en egen miljødag, forteller Martine Ugland som alltid er Smartine.

Da arrangerer Scenegal aktivitetsdag for barn utenfor Galeiskurene. her kan du bli med inn i Miljødetektiven Smartine sin verden og møte alle de spennende vennen hennes. Det blir aktiviteter og konkurranser for barn der man får muligheten til å vinne spennende premier og billetter til årets Smartineforestilling. Det vil være resirkuleringslek, rebusløp og mye mer.

– Smakebiter fra forestillingene vil bli fremført, og det beste er at det er helt gratis å delta, sier de.

På turne

De tidligere forestillingene med Smartien har alle vært på turne. det skal også denne.

– Vi starter med Haugesund i oktober. Da må noen av oss ha vikarer, fordi vi også er med på andre prosjekter, forteller Kaupang.

Regissør Marit Synnøve Berg er veldig imponert over skuespillerne.

– Jeg er bare inne å pusser på dette rett før premieren. Ellers gjør de alt selv.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags