Uke 10-forestillingen er blitt et begrep både blant elevene ved musikk- og danselinja ved Thor Heyerdahl vgs., men også en opplevelse for alle kulturinteresserte mennesker i Larvik.

10-årsjubileum

Nå feirer musikk- og danselinja 10-årsjubileum og dermed var det fristende å finne fram noen av de beste numrene gjennom årenes løp, la de få en ny innpakning eller rett og slett vises slik de var originalt.

To nummer fra hvert år

– Vi har gått gjennom alt vi har vist fram gjennom disse ti årene, og plukket et knippe av tidligere låter og framføringer, sier produsent for forestillingen «10denes beste», Anette Dolva.

Og skal vi tro Dolva har ikke jobben vært enkel.

 

– Det har vært laget mye bra, men vi har plukket ut et par nummer fra hver forestilling som nå blir presentert på nytt, sier hun.

I tillegg blir det hilsener fra tidligere elever om hvilke minner de sitter igjen med, og hvilken retning livet har fått for hver enkelt av dem.

Navnet «10denes Beste» har sammenheng med at det er den 10. forestillingen og at den avvikles i uka 10.

– En slik type forestilling betyr utrolig mye for elevene, og er et av de største høydepunktene i skoleåret, sier Dolva.

Alle jobber sammen mot et felles mål, og samholdet som skapes gjennom en slik forestilling er uvurderlig.

– Elevene har vært veldig på og skjønner viktigheten av å gi det lille ekstra. Til noen av numrene har vi til og med måttet ha audition, sier Dolva.

Noen av elevene er ferdig til våren og flytter til andre steder.

Men noen kommer gjerne tilbake etter noen år.

– Mange av disse som står på scenen torsdag og fredag, er elever som kan ha en innflytelse på kulturlivet i Larvik i årene som kommer. Derfor er det viktig at larviksfolk kommer og ser, sier hun og røper at alle ungdomsskoleelevene i Larvik er invitert.

– Vi lager en egen forestilling for dem for å vise hva vi driver med. Og her blir det smekk fullt. Vi gleder oss, sier Dolva.