Navn i dag
Jan Walaker, Richard Løwe

Planlegger fast galleridrift i Larvik, åpner «Tid for kunst – en uhøytidelig utstilling» – i Torget 4 i dag. Holder åpent fram til jul.
– «Tid for kunst» har vi kalt juleutstillingen som også er en test for å se om det er grunnlag for å etablere fast galleridrift i Larvik sentrum.
«En uhøytidelig utstilling» kaller Jan Walaker og Richard Løwe utstillingen som åpner i det midlertidige galleriet i de tidligere «Solid»-lokalene ved Torget i dag. Utstillingen, som er åpen noen timer på ettermiddagene fram til jul, rommer arbeider av både topp internasjonale og nasjonale samtidskunstnere, i tillegg til Larviks egen Jan Olav Forberg.

Bredt utvalg

Det er et særdeles bredt utvalg utstillingen har å by på både av malerier, grafikk, tegninger og fotografier. Her presenteres blant annet fargesprakende grafikk av den verdenskjente japanske popkunstneren Keiichi Tanaami, fotografier signert britiske Mick Rock, som er viden kjent for sine ikoniske bilder av rockestjerner som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop og Freddie Mercury. Også den kjente amerikanske fotografen Rocky Schenck er representert, sammen med høyaktuelle norske samtidskunstnere som Marianne Wiig Storaas, Markus Brendmoe og Bertil Greging, for å nevne noen.

Spennende prosjekt

– Dette er et særdeles spennende prosjekt som forhåpentlig vil munne ut i et permanent galleri i byen. Det kunne Larvik trenge. For meg er det spesielt moro å få stille ut sammen med de mange kjente kunstnerne Jan Walaker har med seg. Det er internasjonale størrelser og ikke minst gode, norske kunstnere som jeg kjenner fra tidligere, sier Larvik-kunstner Jan Olav Forberg.
– For meg er det en gyllen anledning til å få vist fram en del større malerier, blant annet noen nye arbeider på aluminiumsplater. I tillegg har jeg tatt med en del grafikk, sier han.

Kunstner og formidler

Jan Walaker er selv en erfaren kunstner, grafisk designer og kunstformidler. Han utga blant annet i mange år kunstmagasinet «Hotrod» og står nå bak grafikkserien «Kykylyky» – konvolutter med originalverker av kjente kunstnere som selges til særdeles lave priser. Etter mange år med base i Oslo, har Walaker nå flyttet til Larvik.
– Jeg er opptatt av å formidle kunst og er særlig glad i printmediet, som gjør det mulig for folk flest å skaffe seg arbeider av kunstnere av verdensformat, sier han.

Testutstilling

I Larvik fikk Walaker raskt kontakt med designerkollega og illustratør Richard Løwe. Juleutstillingen ved Torget er et resultat av samarbeid dem imellom. Nå vil de se på mulighetene for å etablere et permanent kunstgalleri, gjerne i Larvik sentrum. Noen konkret beslutning har de imidlertid ikke tatt.
– Foreløpig er det bare denne ene utstillingen vi har planlagt. Den er nærmest for en testutstilling å regne. Går den bra, kan det bli snakk om å ta steget videre, sier Jan Walaker.
– Jeg håper det skal bli mulig å få til et permanent galleri hvor vi både kan vise egne arbeider og presentere kvalitetskunst fra inn- og utland. Kanskje kan vi få til en kombinasjonsdrift hvor vi i et egnet lokale både kan drive vår daglige virksomhet som designere og ha plass til galleri med vekslende utstillinger. Det ville være en ideell løsning, sier Richard Løwe.