Talentprogrammer på TV for musikere og artister er et velkjent og populært konsept. Nå tar NRK en ny vri på talentjakten – nå er det den beste låtskriveren som skal æres i programmet «The Hit».

Og to av deltakerne som skal kjempe om å skrive Norges neste hitlåt er fra Larvik.

Larvik-mennene Even Kern og Aleksander Monsen (aka Alex Perry) har begge allerede erfaring fra låtskriverkonkurranser – og hevdet seg bra. De har begge blitt regionale vinnere i Bandwagon.

Opp til artistene

Konkurransen denne gang er imidlertid litt annerledes. 14 kjente artister skal velge ut den låta de har størst tro på, og utgi den som sin neste singel.

«I The Hit skal to artister i hvert program bevege seg mellom seks rom på søken etter deres neste singel. Artistene vet ikke hva slags låter de ukjente låtskriverne vil presentere for dem, og låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil dukke opp i deres rom. Artistene velger seg først to låter hver, og først under direktesendingen vil de avsløre hvilken av de to låtene som blir deres neste singel. Avsløringen skjer musikalsk i det de fremfører låta», skriver NRK i en pressemelding.

En låt fra hvert program går videre til den store finalen der den ultimate hitlåta skal kåres. Hvilken låt som går videre er det opp til seerne å bestemme.

Basert på hit-fabrikk

Tanken bak programmet er ikke ny. Ifølge NRK er ideen basert på en sann historie med bakgrunn fra The Brill Building I New York City. The Brill Building var USAs viktigste hitfabrikk under 50 og 60-tallet, og her kunne artister og managere gå fra rom til rom for å lytte på låtskrivere som presenterte sine låter. Mange av USAs største hits ble unnfanget i korridorene i denne bygningen, skriver NRK.

Produsent Steve Lillywhite, vinner av fem ganger Grammy Award for sitt arbeid, har valgt ut låtene som blir presentert for artistene. Lillywhite har blant annet vært produsent for artister som U2, Rolling Stones og The Killers for å nevne noen.

Han har gitt Larvik-låtskriverne en sjanse ved å plukke ut deres låter til programmet, nå kommer det an på om artistene velger deres arbeid.

Kommer på TV i høst

Programmet vil bli sendt på TV i høst, og de 14 kjente artistene som skal velge seg låter de vil spille inn, blir lansert i midten av august.

Even Kern stiller med «Love Life», som han har både komponert og skrevet selv. Det samme har Aleksander Monsen gjort med låten «I Will».