Det er 16 år siden sist de sto sammen på en scene, og 20 år siden siste felles plate. I går kveld hadde Gitarkameratene 2.500 publikummere i sin hule hånd i Arena Larvik.

– I kveld skal vi virkelig slå oss løs. Vi fikk en enorm respons etter de første to konsertene i Trondheim, så nå er vi trygge på at vi er velkommen på scenen, sa Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen til Østlands-Posten i garderoben før konserten.

De fire sa også de hadde hadde hadde en flott tid i Larvik før sitt comeback, og at de gledet seg til å møte Larvik-publikummet.

– Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga gjorde det jo bra her, så da må jo også vi forsøke, sa de fire før de entret scenen.

Om responsen i Trondheim var god, så kan den umulig ha vært noe dårligere i Larvik. De fire sangerne og entertainerne hadde publikum i sin hule hånd fra første tone, og applausen kom like ofte i låtene som etter.

– Kjempemorsomt. Fantastisk flott å høre Gitarkameratene igjen, sa Anne og Leif Inge Gusland fra Larvik og Ann Helene og Roy Graneng fra Sandefjord til ØP etter at Sunde & Co hadde gått av scenen.

– Vi var på konsert med dem for 16 år siden, og de er like bra nå. Fantastiske sanger, og ikke minst utrolig morsomme på scenen. Glad vi tok veien til Arena i kveld, sa de fire.

Gitarkameratenes mest kjente hits kom på rekke og rad. «Sommerfugl i vinterland» og «Kjærlighetsvisa» fra Sivertsen, «Kjekt å ha» fra Sunde, «Tanta til Beate» fra Nilsen og «Kor e alle helter hen» fra Eggum. Alt som vanlig rammet inn i fyrrig og gnistrende gitarspill krydret med trekkspill fra Jan Eggum, og fløyte, fiolin og munnspill fra Lillebjørn Nilsen. Responsen enorm, som den også var på «historiene» de fire liret av seg mellom de musikalske slagene.

Om verdens første hopprenn på 900-tallet, og Sundes karakteristikk av Farris Bad hotell: «På Farris Bad og høvleri har de så store og fluffy hånklær at det er vanskelig å få igjen kofferten når man reiser».

I salen et stort publikum med høy gjennomsnittsalder, og som virkelig trivdes på den populære konserten.

– Flott at vi kan tilby våre gjester noe slikt. Dette var veldig bra, sa ordfører Øyvind Riise Jenssen, som hadde invitert ordførere og rådmenn fra hele fylket til konsert i Larvik.

Denne kvelden var politikere og folket i Larvik utvilsomt samstemte i sin dom.