Gå til sidens hovedinnhold

Toto til Larvik i juni

Artikkelen er over 17 år gammel

26. juni blir det rockekonsert med Toto på Revet. Billetter legges ut allerede neste uke.

I forbindelse med Seilskipsfestivalen har arrangørene fått Toto til å komme til Larvik for å gi gamle og nye fans en konsertopplevelse de sent vil glemme.

– Dette kommer til å bli stort. Det blir nok Vestfolds største arrangement i sommer. Det kommer rett og slett til å sette hele distriktet på kartet, sier Finn Selmer-Olsen, ansvarlig for alt som skal foregå på land under festivalen.

Det er første gang det blir arrangert konsert på Revet. Med et område på 16.000 kvadratmeter er det plass til mellom 10.000 - 12.000 publikummere. Og billettene legges ut allerede til uka.

– Vi er ikke helt sikker på dag ennå, men det blir i løpet av uka. Da er det mulig for alle å kjøpe billett gjennom billettservice på Posten, sier Selmer-Olsen.

Det er tre år siden Steve Lukather (gitar og vokal), David Paich (keyboard og vokal), Mike Porcaro (bass), Simon Phillips (trommer) og Bobby Kimball (vokal) var på norgesbesøk og dette blir den eneste konserten de spiller i Norge i år. Agent Ole Tangen lover en heidundrende rockekonsert.

– Toto på Revet kommer til å ta helt av. Det er en utrolig spennende konsertarena som ikke er brukt til dette formålet tidligere. Det kommer nok til å komme folk fra hele landet, sier Ole Tangen.

Det har vært et rotterace å få Toto til Larvik, men arrangørene av Seilskipsfestivalen trakk det lengste strået.

– Det var fire andre arrangører som var på jakt etter Toto til denne datoen, men bandet syntes dette hørtes tøft ut og valgte Larvik, forteller Tangen.

Mest sannsynlig kommer bandet én dag før selve konserten for å få med seg litt av det som skjer i Larvik.

– De hadde ikke lyst til å komme på dagen, spille konsert og dra igjen. De kommer nok dagen før for å oppleve en liten del av Larvik, sier agenten.

Ole Tangen kan love at konserten vil bringe fram et hav av gamle gode minner. «Africa», «Hold the line» og «Rosanna» er selvskrevet på repertoaret.

– Toto kommer til å spille alt fra det gode gamle, til låter fra den nyeste plata. Det kommer til å ta av, sier Tangen.

Arrangørene bestemte seg tidlig for å ha en større konsert og at den skulle være på Revet.

– Larvik kommune har vært utrolig samarbeidsvillige og positive til arrangementet, uten det hadde det vært vanskelig å ha konserten på Revet, forteller Selmer-Olsen.

Når arenaen var på plass, måtte arrangørene få tak i et passende band. Etter å ha sett over lister med artister fra øverste hylle, falt valget på Toto.

– Det skal være ulike arrangementer og konserter på de ulike arenaene, og på denne arenaen ønsket vi å ha et topp program for de mellom 30 og 60 år. Stilarten må stemme. Toto var det riktige av de store salgbare artistene, sier Selmer-Olsen.

Ikke nok med at Toto kommer til byen. Før de entrer scenen skal Queenbees varme opp både publikum og scene. Queenbees består av Antita Skorgan, Marianne antonsen og Rita Eriksen. Repertoaret spenner fra ABBA til Alf Prøysen.

– Det er utrolig spennende at Queenbees kommer også. Folk kommer til å ta av allerede før Toto kommer på scenen, sier Ole Tangen.