Terningkast 4: Trangt men morsomt på Tatjana

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For å ha sagt det med én gang; Karl Sundby er en glimrende skuespiller.

DEL

Og på Tatjana i Stavern leverte han glitrende karakterer. Spørsmålet er bare om den svært så trange puben var det riktige stedet for den nære og solide forestillingen.

Ideen om å la den gamle puben i Staven igjen bli arena for kulturinnslag, er utvilsomt god. Stedet var i sin tid kjent for sine mange besøk av eliten av norske kulturpersonligheter gjennom Tirsdagsklubbens driftige intiativ, og de nye eierne, denne gang i samarbeid med Bjørn Melleby, ønsker å hente fram igjen noe av tradisjonen. Karl Sundby og Linda Pedersens heseblesende kabaret med stort omfang i såvel innhold som i sceniske utfordringer, hadde nok likevel fortjent en større arena enn det trangboddheten i kjelleren på hotell Wassilioff hadde å tilby.

Sjarmerende og både morsomt og godt skrevet er kabareten utvilsomt likevel, og selv om vi i går følte at den var litt malplassert, så moret den oss i monn den drøye timen, inkludert forfriskningspause, som den varte.

«Bill. Merk. Bedre halvdel søkes» henter fram parforholdets mange dramatiske, underfundige og rare hverdagsligheter. Gjennom «lån» av sceneøyeblikk fra både «Per Gynt», «Jeppe på bjerget», «Paradise hotell» og fra Evert Taubes verden, presenteres hverdagslighetene gjennom et utall av gode karakterer, solid musikalsk ledsagelse og til dels svært gode tekster.

Karl Sundby som den ledende av de to, med et uttall av morsomme ansiktsuttrykk, fantastisk kroppspråk og en heseblesende skifteteknikk, og de to i glitrende godt samspill gjennom hele showet.

Til tider ble forestillingen svært så morsom, og ikke minst var den flott å se i en tid der stand-up og kabareter altfor ofte tenderer til å være brutale, vulgære og mobbende, var denne søt i formen, litt småfrekk underveis, men mest i en tradisjonell ramme der humoren fikk stå for seg selv, og altså presentert gjennom fantastisk flott karaktermakeri.

Karl Sundby ble den selvfølgelige frontfiguren, god til å bruke sin kropp og sine mangesidige uttrykk, og dyktig med både gitar og munnspill.

«Bill. Merk. Bedre halvdel søkes» er en gjennomtenkt, godt skrevet og altså godt gjennomført kabaret, som absolutt kan anbefales..

Initiativet fra Hotell Wassilioff takker vi igjen for, og gleder oss til flere kulturopplevelser på den tradisjonelle puben.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags