Etter over 18 år med over 3.100 episoder har TV2 flyttet Hotel Cæsar over til nett-TV. Det er med andre ord ikke lenger mulig å benke seg foran en vanlig TV – med lineære sendinger – å se flere episoder.

Nå kan du se til sammen én ny episode i uka, mens du fram til desember fikk fire nye episoder i uka. Dette får mange av seriens trofaste seere til å fortvile. Linn Marie Winther er en av dem, og hun har skrevet et langt og engasjert innlegg til TV-kanalen der hun sier hva hun mener om omleggingen.

«Det dere gjør med Hotel Cæsar nå er skikkelig dårlig gjort! Men nok en gang får vi et bevis på at de på toppen kun tenker på penger. Æsj!!»

Slik startet hun innlegget. Det hun – og mange andre fans av TV-serien – reagerer på, er at serien nå bare blir å finne på internett.

Winther har ikke selv problemer med å se serien på nettet, men tror det er veldig mange – særlig eldre – som nå vil falle av lasset.

– Det er mange som har blitt fryktelig glade i serien. Den er en del av folks hverdag. Men hva med alle dem som sliter med å komme seg på internett. Jeg synes synd på alle som har kost seg med en ny episode klokka halv åtte hver dag, sier Winther.

Les også: Satser stort på TV-serie

Aarrrghh ...

Fram til desember var det fire nye episoder hver uke, hver på litt over 20 minutter. Nå derimot, er det tre delepisoder på seks-sju minutter på mandag, tirsdag og onsdag. På torsdag settes disse tre, pluss litt ekstramateriale, sammen til en hel episode. Dette får Winter til å rase.

«Ikke nok med at dere flytter det, neida! Så deler dere søren meg opp en episode i fire?!?!?! Det vil si at de som faktisk følger med serien over på Sumo får knappe 10 minutter. Om dagen. Eller så kan man jo også velge å vente til torsdagene da. Da spanderer dere faktisk på oss hele episoden! Aarrrghh ...».

Det er liten tvil om hva Larvik-kvinnen mener.

Les også: Sofie Asplin fra Tønsberg spiller den nye Jenny

– Dette er ingen nedskalering

TV2 argumenterer med at det blir litt slik som man har gjort det med ungdomsserien SKAM.

– Det er så tullete. Det er så mange andre serier de kunne gjort dette med. SKAM sendes dessuten på en betalingsfri nett-TV hos NRK, og den har vært slik fra dag én.

Selv tror Winther TV2 gjør omleggingen for å spare penger. Når vi kontakter TV2 får vi dette bekreftet. Seertallene for serien har nemlig falt i flere år, samtidig som det er dyrt å laga dramaserier.

– Dette er ingen nedskalering av Cæsar. Konsumering av TV-drama er i forandring og TV 2 tilpasser seg deretter. Jeg synes det er utrolig bra at det nettopp er Cæsar man gjør denne transformeringen med, sa dramasjef i TV 2, Christopher Haug, da omleggingen ble kjent i fjor.

De håper nå at en kortere, mer spenningsdrevet historie vil få enda flere til å se Hotel Cæsar.

Serien har gått på TV2 siden oktober 1998. Til nå er det sendt over 3.100 episoder, og den er den lengstlevende dramaserien i Norden.

Les også: Reiser tilbake i tid etter nyttår