Biblioteket skal pusse litt på ungdomsavdelingen. Nå har Magnus Eriksen malt fire bilder som allerede er på plass.

Den unge kunstneren Magnus Eriksen (21) fra Larvik gjorde seg bemerket i nabobyen med egen happening i Porsgrunn Kunstforening og utsmykningsoppdrag for industrigiganten Yara i fjor vår. Utstillingen «Walking Nightmare» av Magnus Eriksen ville han selv ikke kalle en utstilling.

- Det er mer en happening, sa han den gang.

Den gang fikk han et helt rom der han malte rett på veggene. På biblioteket har han også fått god plass men her er det ikke snakk om å male rett på veggene.

- Vi skal gjøre en del her i ungdomsavdelingen, derfor var vi ute etter en ung kunstner. Jeg ringte ned til The Shop for å få et tips, og da tok Magnus Eriksen telefonen, ler Eileen Ødegård på biblioteket.

- Han sa umiddelbart at dette kunne han gjøre.

Bildene er nå midlertidig hengt opp på Larvik bibliotek, men ting skal skje med ungdommens avdeling og de fire store bildene vil nok få en annen plassering etter hvert.

- Dette er et bestillingsverk, smiler kunstneren selv bak mørke solbriller.

Unge Eriksen markerte seg altså i fjor med spraymaling i Porsgrunn, men på biblioteket er det ikke noe graffiti som er hengt opp.

- Jeg bruker her en teknikk som mixed-media. En blanding av spray og akryl, forklarer han selv.

Tema i bildene er selvfølgelig bøker og bøkenes verden, men sett fra et ungdommelig perspektiv.

- Egentlig har jeg prøvd å vise ungdomstiden i fire faser. Den tiden vi famler i blinde og prøver å finne oss selv. Det at det føles som om det var mye lettere før da alt var en lek. Aggresjonen som kommer i puberteten og til slutt det maskuline og det feminine, der det egentlig ender.

Eriksen har også bilder hengende både på The Shop og på Dolly Dimple's her i byen.

- Men egentlig er det olje jeg jobber med. Alt jeg lager for meg selv er hovedsakelig i olje, avslutter han og lar refleksen fra solbrillene sveipe en runde til over bildene.