(se bildeserier nederst i artikkelen)

– Dette har vært utrolig etterspurt, så vi kunne ikke la være å sette i gang igjen, sier Martin Severin Steffensen, som er leder for arrangementet sammen med Martine Tufte.

Populærkultur

Kostymer, foredrag og workshops, konkurranser, quizer og spill er noe av det deltakerne, som kommer fra hele Norge og også fra flere andre land, kan få med seg når Banzaicon igjen arrangeres i Larvik, en gang tidlig på høsten.

Banzaicon i Larvik består av foredrag, underholdning, show, workshops og kostymer fra filmens og tegneserienes verden. Banzaicon var opprinnelig bygd på japansk populærkultur, men har etter hvert også blitt preget av elementer fra vestlig film- og tegneseriekultur.

LES OGSÅ: Cosplay endret livet mitt

«Banzaicon» er sammensatt av det tradisjonelle japanske ordet «Banzai», som skal bety «ti tusen år», og «con» som er forkortelse for «convention».

Interesse for tegneserier, spill, fantasy og det å være tilhenger av en karakter, er nok det viktigste for de fleste som kommer til arrangementet.

Det første arrangementet i Larvik ble avholdt i Sliperiet i 2010, og vokste i antallet deltakere. I 2016 deltok hele 1.100 unge fra hele landet på arrangementet.

Banzaicon i Larvik hører nå til blant de største arrangementene i sitt slag i Norge, og det er snakk om et rusfritt arrangement hvor det sosiale aspektet er viktig.

Les også: Suksess for tidenes kostymefest

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Utrolig respons

Martin Severin Steffensen forteller at responsen har vært enorm etter at det ble lagt ut på Facebook tirsdag kveld at arrangementet blir tatt opp igjen.

– Vi har allerede fått over 250 tilbakemeldinger fra hele landet på at det er bra at vi kommer på banen igjen. Det er utrolig at så mange har et forhold til arrangementet vårt, og de som har gitt tilbakemeldinger er helt i ekstase over at vi gjør dette, sier Steffensen.

LES OGSÅ: (+) Nå blir det endring på atferdsregler i Bøkeskogen. Men én ting får du fortsatt ikke lov til

Arrangementet ble først i flere år holdt i Sliperiet i Hammerdalen, før man flyttet til større lokaler i Boligmappa arena. Så valgte arrangøren å ta en pause, selv om oppslutningen var enorm.

– Det tok mye av oss å arrangere. Privatlivet tok oss med både familie og hus, men nå føler vi at vi har blitt voksne og har overskudd igjen. Nå gleder vi oss virkelig til å sette i gang med planleggingen, sier Steffensen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

I samme spor

Banzaicon i Larvik er et stort og krevende arrangement, og svært mange frivillige sørger for at det alkoholfrie arrangementet blir sikkert gjennomført.

LES OGSÅ: Politihøyskolen i Stavern har de mest fornøyde studentene i landet: – Vi synes det er gledelig

– Vi er fortsatt den samme gamle gjengen, med noen nye på laget. Arrangementet blir som tidligere. Det er jo ingen grunn til å endre noe som har vært en kjempesuksess.

– Datoen for arrangementet er ikke klar ennå, med det blir til høsten. Nå starter planleggingen, sier Martin Severin Steffensen fornøyd.

Bildeserie

Bildene fra Banzaicon 2016

Bildeserie

BILDESERIE: Banzaicon i Larvik 2015