Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg vil få folk til å føle. Det kan være tårer, smil, latter eller sinne

Artikkelen er over 3 år gammel

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. I Larvik er det fem nominerte.

Slik presenterer Tuva Rasmussen seg selv:

En 17 år gammel jente født og oppvokst i Larvik, Vestfold med navn Tuva Rasmussen Tørresdal. Går på Thor Heyerdahl VGS andre året på Medier og kommunikasjon. Ellers går jeg på visuelle kunstfag på Larvik kulturskole, med kunstneren Linda Oloey Johannessen som lærer. Er også med på Fargespill Larvik, som samler barn og unge fra hele verden for å bli kjent med hverandre og deres kulturer gjennom sang og dans. Har vært med på UKM to ganger med film og kom til landsfinalen/festivalen begge gangene. Første januar dette året (2018) la jeg ut starten på prosjektet «tvil», som er til nå en serie med ni sammensatte bilder og videoer. Et prosjekt som omhandler ungdommens usikkerhet, åpenhet og nakenhet.

LES OGSÅ: Slik skal Tuva (17) hjelpe ungdom som er usikre og har spørsmål

Drømmen

Min drøm er vanskelig å definere med et par ord. For min drøm er å treffe, treffe menneske, treffe deres følelser, deres fornuft, deres hjerne og deres hjerte. Jeg vil få folk til å føle, jeg vil få dem til å kjenne noe. Det kan være tårer, smil, latter eller sinne. Dette vil jeg gjøre gjennom foto (analogt og digitalt) og video/film.

Drømmen er å fortsette med mitt oppstartede prosjekt «tvil», som omhandler dagens ungdom. Deres usikkerhet, åpenhet og nakenhet. Jeg vil skape nærhet for mennesker til prosjektet, men også en nærhet mellom mennesker som sitter bak skjermen og ser. Jeg vil fortelle at det er greit å tvile og at man ikke skal føle seg unormal eller alene oppi alt.

Jeg har også en drøm til prosjektet «tvil»og det er å gjøre det til et fysisk papirmagasin. Jeg vil videreføre papirmagasinkunsten, slik at den ikke dør ut. Jeg vil at man i fremtiden også skal kunne få kjenne på det å holde et magasin fysisk i hånda. Jeg vil de skal få føle, ta på og se. Magasinet skal inneholde akkurat denne tvilen, usikkerheten, åpenheten og nakenheten. Jeg vil nok fokusere foto og da det analoge som jeg har forelsket meg i. Jeg vil ha med tekst og fremme kunstformene musikk, visuell kunst, moderne kunst osv.

For å få inspirasjon og kunnskap til drømmene og prosjektene mine vil jeg også reise rundt og oppleve mennesker. Jeg vil observere dem, føle det de føler og bli en del av dem. Så det blir vel en del av drømmen det å få oppleve menneske. For å få kunnskap er drømmen også å studere samtid/moderne kunst, med foto og film som hovedfokus.

Så min drøm er å treffe mennesker gjennom mitt prosjekt «tvil».

LES OGSÅ: Helena (16) og Tuva (16) tar opp kampen mot pelsindustrien – Vi føler at det bør arrangeres noe mot pels her i Larvik også

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.